Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasna podrška Rusiji

Slike koje su sinoć opet stizale iz Srbije: "Srbi i Rusi, braća zauvek"

Aktualno Galerija Prosvjedi u Srbiji - 5 Prosvjedi u Srbiji - 5 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi u Srbiji - 2 Prosvjedi u Srbiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi u Srbiji - 3 Prosvjedi u Srbiji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi u Srbiji - 4 Prosvjedi u Srbiji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjedi u Srbiji - 1 Galerija 1/5 >>
Glasna podrška Rusiji čula se u petak iz Srbije. Dok su ulice Beograda preplavili prosvjednici nezadovoljni odlukama vlasti o izbacivanju Rusije iz Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda, Aleksandar Vučić još se jasno nije svrstao ni na jednu stranu.

"Srbi i Rusi, braća zauvek", orilo se. Jasne poruke odaslane su s beogradskih ulica.

"S jedne strane podržimo Rusiju, a s druge strane da kažemo jasno i glasno 'ne' postupcima vlasti u Beogradu koja je donijela sramotnu odluku o glasanju protiv Rusije u Ujedinjenim nacijama", kaže Mladen Obradović.

Srbija je protiv Rusije u UN-u glasovala dva puta. Za deklaraciju koja osuđuje agresiju i za suspenziju iz Vijeća za ljudska prava. Stotine građana prošle su od spomenika ruskom caru Nikolaju do ruskog veleposlanstva. Mnogi sa slikama Vladimira Putina i slovom Z. Ispred zgrade Predsjedništva palili su baklje i bacali dimne bombe. Imali su i poruku i za predsjednika Vučića.

Na prosvjedima su se pojavili i članovi ekstremno desne stranke Dveri koji su se na posljednjim izborima vratili u Narodnu skupštinu. Njezin lider jedan je od najglasnijih kritičara Aleksandra Vučića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na putu prema zgradi predsjedništva U Beogradu prosvjed potpore Rusiji: Okupljeni palili baklje, puštali rusku himnu i skandirali Vučiću

"Srbija nikad ne smije biti na strani NATO pakta, a protiv Rusije jer je Rusija garant opstanka Kosova i Metohije i garant opstanka Republike Srpske", smatra Boško Obradović.

Srbija nije uvela sankcije Rusiji, iako je deklarativno neutralna, naoružava se. Aleksandar Vučić od Kine je nabavio moderan proturaketni sustav. Zbog toga su se pobunile neke države u susjedstvu.

"U cirkusu ste vidjeli lavove i slonove i tigrove, a vuka samotnjaka niste. Mi na Balkanu imamo dovoljno tih veličanstvenih životinja i uvijek bi radije prihvatio ulogu vuka samotnjaka nego hijene, bestidnih i nemoralnih", rekao je Aleksandar Vučić.

Kod Vučića je u Beogradu u petak bio Milorad Dodik, koji je početkom tjedna završio pod britanskim sankcijama zbog narušavanja funkcioniranja BiH, a sve, kako stoji u odluci iz Londona, pod pokroviteljstvom Vladimira Putina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "ANTIRUSKA AKCIJA" Rusija prijeti Hrvatskoj zbog protjerivanja diplomata: "Poduzet će se mjere odmazde." Iz ruskog veleposlanstva otkrili tko mora otići

"Putin je veliki državnik jedne velike zemlje i mi to poštujemo", kazao je Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH.

Ovako otvorenu podršku Putinu Vučić od početka rata nije izrazio jer i dalje kalkulira kako ostati dobar i s Rusijom i sa Zapadom.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene