Šetače i turiste u subotu ujutro na opatijskoj plaži Slatina iznenadio je neobičan prizor u plićaku.

Galerija Velike meduze doplutale na plažu Slatina u Opatiji - 2 Velike meduze doplutale na plažu Slatina u Opatiji - 3 Velike meduze doplutale na plažu Slatina u Opatiji - 4 +1 Velike meduze doplutale na plažu Slatina u Opatiji - 5

Do same obale Opatije doplivale su velike meduze. Znatiželjno su ih promatrali i fotografirali turisti, a mi smo nazvali Centar za istraživanje mora i pitali o kakvim se životinjama radi i jesu li opasne za ljude.

Vezani članci Meduze u Jadranu VIDEO Nevjerojatan prizor: Meduze preplavile more u susjedstvu Meduze - 6 Ribari na mukama zbog ''želatinoznih'' problema: "Nema mjesta da bi riba gurnula nos"

Predstojnik Centra za istraživanje mora u Rovinju, Martin Andreas Pfannkuchen, nakon što je vidio fotografije neobične životinje, za DNEVNIK.hr je kazao kako se radi o takozvanim morskim plućima, Rhizostoma pulma.

"Već preko mjesec dana ih ima jako puno u sjevernom Jadranu gdje mogu postati veliki problem u ribarstvu. Nisu opasne za čovjeka, međutim, u intenzivnom kontaktu ili nakon kontakta sa sluznicima može doći do nepoželjnih reakcija na koži", kazao je Pfannkuchen i dodao kako ih ove godine ima malo više, ali to nije neobično s obzirom na vrijeme. Dodao je kako ih je bilo puno i prije nekoliko godina u ovo vrijeme.

Da ih već otprije ima na sjevernom Jadranu, potvrđuje i čitatelj koji nam je poslao svoj video ove nemani. Meduza je prošli tjedan zaplivala u Voloskom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju