Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ih neće napasti

Milanović o situaciji u Srbiji: "Fućka se meni dokle god smo u NATO-u. Drago mi je da je susjed progledao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zoran Milanović se u Rijeci osvrnuo na aktualno stanje u Srbiji. Tvrdi, nitko ih neće napasti.

Zoran Milanović se u Rijeci susreo s gradonačelnikom Markom Filipovićem. Nakon toga, bio je na sastanku s rektoricom Sveučilišta u Rijeci Snježanom Prijić-Samaržija i njenim suradnicima.

Osim što je komentirao istragu o padu drona u Zagrebu, osvrnuo se i na aktualnu političku situaciju u Srbiji.

Kaže da ne zna tko bi Srbiju mogao napasti. "Njihova stvar. Hrvati ni Amerikanci ih neće napasti. Oni nisu članica NATO-a. Ostali su bez patrona preko noći i to je jako traumatično buđenje, vjerojatno mamurluk i sada kupuju neke kineske sustave koji su kopije ruskih sustava, vjerojatno za klasu slabiji. Ako ih i napadnu, što će s time?", upitao je Milanović.

Kaže da mogu srušiti opet dva aviona i biti ponosni na to. "Hrvatska je u NATO-u, Srbija nije. Fućka se meni dokle god smo u NATO-u. Hoće ih napasti Rusija? Neće. Hoće li Srbija imati dva ili tri MIG-a ili nekakav sustav zemlja-zrak. Ja samo gledam i divim se političarima kako ljudima prodaju tako trulu priču jer to košta. Moraju se jasno odlučiti gdje pripadaju", rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREPUCAVANJE U REGIJI Vučić odgovorio Đukanoviću i Kurtiju: "Važnije nam je zaštititi se od muha i komaraca, nego od njihovih zračnih snaga"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imaju poseban odnos Vučić objasnio zašto je Srbija glasala protiv Rusije, otkrio i detalje razgovora s Putinom: "Nije histeričan ni lud, vrlo je stabilan"

Napomenuo je da su Srbi glasali protiv Rusije u Vijeću za ljudska prava UN-a. "Ako je to početak nove politike, iako ne govorim to da naprkostim Rusiji, drago mi je da je susjed progledao. Ne moraju biti u NATO-u, ali događaju se ozbiljne situacije u Europi", zaključio je Milanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene