Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Albaniji, na livadi

Grobnica žrtava trgovine organima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Masovna grobnica sa tijelima Srba koji su bili žrtve trgovine organima, prema izvještaju istražitelja Ujedinjenih naroda, nalazi se na livadi udaljenoj 1,6 kilometara od 'žute kuće', kod mjesta Burelj u Albaniji, piše Blic.

Izvještaj u kome su obilježene lokacije grobnica navodno još nije službeno dostavljen srpskom tužiteljstvu za ratne zločine. Sumnja se da se u toj grobnici, koja se nalazi na poljani oko jedne cementare kod Burelja, nalaze tijela Srba, Roma i nelojalnih Albanaca, koje je Oslobodilačka vojska Kosova (OVK), u suradnji sa albanskim vlastima, dovodila u psihijatrijsku bolnicu u Burelju, gdje su im vađeni organi.

Pročitajte i ovo Albania, ilustracija Odbijen suprugov zahtjev Almin otac ispričao šokantne detalje: "Što su sve vidjele oči te djece, duša me boli" Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!"

U 'žutoj kući' su pronađeni kirurški instrumenti, kao i razni lijekovi. Prema rezultatima dosadašnje istrage, bolnica je služila za pripremu pacijenata za operacije, a tu su držani i neko vrijeme nakon operacija. Operacije vađenja organa za prodaju obavljane su u psihijatrijskoj bolnici u Burelju, koja se vodila kao 'Zatvor 320', gdje je OVK dovodila zarobljene ljude sa Kosova i Metohije.

Žrtve su u Burelj dovođene iz nekoliko logora i zatvora koji su se nalazili u obližnjim albanskim mjestima Tropoja, Kuks, Bajram Curi, Koljš, kao i iz zatvora u Rudniku Deva, koji se nalazi na teritoriju Kosova i Metohije, ali iz koga tuneli vode preko granice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene