Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na konvoj

'Pronašli smo 15 tijela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska vojska tvrdi da su mnogi poginuli u raketnom napadu na konvoj s izbjeglicama izgorjeli do neprepoznatljivosti.

Petnaest tijela dosad je pronađeno na mjestu jučerašnjeg raketnog napada na konvoj s izbjeglicama iz Luhanska, objavio je u utorak glasnogovornik ukrajinske vojske.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami Upozorio Izrael Iran poručio da je operacija Iskreno obećanje gotova i da su gađali dvije mete

'Do jučer navečer pronašli smo 15 tijela. Potraga se nastavila tijekom noći i nastavlja se jutros', rekao je Reutersu glasnogovornik Andrij Lisenko.

Konvoj je napadnut između naselja Hriaščuvatje i Novosvitlivka, u blizini Luhanska, gdje traju intenzivne borbe ukrajinskih i pobunjeničkih snaga.

'Teroristi ispalili projektile na konvoj izbjeglica' - veliki broj civilnih žrtava!

Kijev je za napad optužio proruske separatiste, ali oni to negiraju.

Ukrajinska je vojska u ponedjeljak objavila da su mnogi poginuli, među kojima ima žena i djece, izgorjeli do neprepoznatljivosti.

Američki State Department osudio je napad, ali nije mogao potvrditi tko je odgovoran.

'Oštro osuđujemo topnički napad na konvoj... tužno, ljudi su pokušali maknuti se od napada i umjesto toga postali žrtve', rekla je glasnogovornica State Departmenta Marie Harf. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene