Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za pravi blagdanski ugođaj

Počela prodaja borova: Dilema kupaca - odabrati pravo ili umjetno božićno drvce

Blagdanski biznis izuzetno je unosan. Hoće li božićna drvca, bilo umjetna ili prava, biti skuplja nego ikad? Istražio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Obitelj Brenc iz Ravne gore već se više desetljeća bavi uzgojem i prodajom božićnih jelki. Posao je započeo otac, nastavlja sin, a nadaju se jednoga dana će i najmlađi u obitelji. Cijena je 30 eura za dva metra.

"Pa...ove godine će biti iste cijene kao i prošle jer ne mislimo dizati radi ekonomskog problema u Hrvatskoj", kaže Elvis Brenc.

Mišljenja su u Hrvatskoj podijeljena. I dok jedni smatraju da je samo posječena ukrašena jelka ona prava, drugi staju u zaštitu prirode.

"Svake godine prirodni. Svake godine svježi. Da miriši u kući, a onaj umjetni, to nije dobro uopće. Ovako imam osjećaj Božića, ako niš drugo", kaže Biserka iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Invalidska kolica vrlo je važno Uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada: "Sretna sam zato što sam finacijski neovisna"

"Svi pristojni gradovi su odavno prešli na umjetne borove", smatra Nada.

Više o ovome pogledajte u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Aktualno Razmjena talaca zapela na popisu: "Još imamo jednog člana obitelji u zatočeništvu, kao i stotine drugih koji nisu pušteni" Privremeno primirje između Izraela i Palestine - 1 Privremeno primirje između Izraela i Palestine - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Privremeno primirje između Izraela i Palestine - 2 Privremeno primirje između Izraela i Palestine - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Privremeno primirje između Izraela i Palestine - 3 Privremeno primirje između Izraela i Palestine - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Privremeno primirje između Izraela i Palestine - 4 Hrvatska Razmjena talaca zapela na popisu: "Još imamo jednog člana obitelji u zatočeništvu, kao i stotine drugih koji nisu pušteni" 1/4 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene