Ruska granična patrola, ilustracija (Foto: AFP)
Ruska granična patrola, ilustracija (Foto: AFP)

Trojica pripadnika ruske granične patrole ozlijeđena su nakon što su ih napali sjeverenokorejski krivolovci. Napad se dogodio u Japanskom moru.


Posada sjevernokorejskog plovila napala je i ozlijedila tri pripadnika ruske granične patrole koji su pokušavali spriječiti mornare u krivolovu ribe u ruskim vodama, javlja RT pozivajući se na Saveznu sigurnosnu službu Ruske Federacije (FSB).

Vezani članci Park prirode Kopački rit (Foto: Dnevnik.hr) Na površinu izaze detalji korupcije i krivolova: Mito se primao u obliku mljevene paprike i drva za ogrijev Siroče medvjed (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Aida je imala sreće: Malu medvjedicu udomila je obitelj Bećar - "Mi se navikli na medu, sad kad ode bit će nam žao“

Granična služba otkrila je dva sjevernokorejska broda i 11 motornih brodica koji su lovili ribu u ruskom isključivo gospodarskom pojasu, piše Sputnik. "Privedena je posada od 21 člana s jednog plovila. Posada drugog sjevernokorejskog broda s više od 45 ljudi napala je oružjem pripadnike patrolne grupe broda granične službe. Tri vojnika zadobila su rane različitog stupnja težine", priopćili su iz FSB-a.