Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon pet mjeseci

Prikupili 10 terabajta materijala: Njemačka policija kreće u lov na prosvjednike iz Hamburga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko pet mjeseci nakon što su prosvjednici izazvali nerede tijekom summita G20 u Hamburgu njemačka policija u ponedjeljak planira objaviti fotografije i videosnimke osumnjičenih kako bi im javnost pomogla u njihovoj identifikaciji.

Hamburški javni tužitelj u 11 će sati po lokalnom vremenu objaviti javni poziv iz policijskog sjedišta tog grada.

Pročitajte i ovo Sanja Sarnavka, osnivačica Zaklade Solidarna Za Dnevnik Nove TV Sanja Sarnavka: "Hrvatska je treća zemlja u Europi po broju femicida, a patrijarhat se vraća na velika vrata" Paljenje Kurana u Malmou Uz odobrenje policije VIDEO Ovo će izazvati gnjev u muslimanskom svijetu: Uoči velikog događaja palili Kuran i palestinsku zastavu

Policija procjenjuje da je u nasilju koje je obilježilo summit G20 od 6. do 8. srpnja sudjelovalo između pet i šest tisuća prosvjednika.

Za rad na oko tri tisuće slučajeva osnovana je posebna radna skupina, otkrio je početkom prosinca šef policije Ralf Martin Meyer.

Količina podataka koju snage sigurnosti istražuju "teška" je gotovo 10 terabajta. Osim svojih snimaka, policija pregledava i snimke sigurnosnih kamera iz autobusa, vlakova i želježničkih stanica, a tisuće dokaznih materijala poslali su i građani.

U istrazi se koriste tehnologije za prepoznavanje lica i geolokacije, a glasnogovornik policije Timo Zill naglasio je da će snimke objavljene u ponedjeljak biti sortirane po mjestu i vrsti zločina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene