Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oko pet mjeseci nakon što su prosvjednici izazvali nerede tijekom summita G20 u Hamburgu njemačka policija u ponedjeljak planira objaviti fotografije i videosnimke osumnjičenih kako bi im javnost pomogla u njihovoj identifikaciji.


Hamburški javni tužitelj u 11 će sati po lokalnom vremenu objaviti javni poziv iz policijskog sjedišta tog grada.

Vezani članci Obiteljsko nasilje, ilustracija Ispovijest žene koja je ostavila svog zlostavljača: "Bila sam sva u modricama. Da nisam pobjegla, bila bih ispod zemlje" Boris Milošević Milošević osudio nedavne napade u Splitu i Vukovaru: ''Strašno i sramotno je da se to uopće događa''

Policija procjenjuje da je u nasilju koje je obilježilo summit G20 od 6. do 8. srpnja sudjelovalo između pet i šest tisuća prosvjednika.

Za rad na oko tri tisuće slučajeva osnovana je posebna radna skupina, otkrio je početkom prosinca šef policije Ralf Martin Meyer.

Količina podataka koju snage sigurnosti istražuju "teška" je gotovo 10 terabajta. Osim svojih snimaka, policija pregledava i snimke sigurnosnih kamera iz autobusa, vlakova i želježničkih stanica, a tisuće dokaznih materijala poslali su i građani.

U istrazi se koriste tehnologije za prepoznavanje lica i geolokacije, a glasnogovornik policije Timo Zill naglasio je da će snimke objavljene u ponedjeljak biti sortirane po mjestu i vrsti zločina. (Hina)