Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprostila napadaču?!

Preživjela 10 dana vezana u prtljažniku automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medicinska sestra iz Škotske koja je provela deset dana svezana u prtljažniku automobila kaže kako se molila da je pronađu.

'Mnogo vremena provela sam u molitvi da me pronađu. Molitva mi je dala snagu i kada je policajac otvorio prtljažnik bila sam presretna', rekla je38-godišnja Magdeline Makola. Samo sati dijelili su je od sigurne smrti nakon što ju je južnoafrički imigrant Justice Ngema ostavio zavezanu i bez hrane u prtljažniku svog automobila.

Pročitajte i ovo Ilustracija niz napada Užas na moru, kitovi ubojice potopili jedrilicu: Prvo su se zabijali u trup i kormilo, a onda je počela prodirati voda Ukrajinski napad na Belgorod uništen i dalekovod Ukrajinske snage napale ruski grad, uništene kuće: "Jedna žena ranjena je gelerom u kralježnicu"

Jučer, nakon što je Ngema optužen zbog otmice, prevare i krađe, žrtva tvrdi kako mu je oprostila. Makola, inače odana kršćanka, dodaje: 'Kada me je oteo nisam vjerovala da ću preživjeti, a to iskustvo pratit će me do kraja života. No želim da ljudi znaju kako prema njemu ne osjećam bijes već samo sažaljenje.'

Naime, u prosincu prošle godine, Ngema joj je upao u stan, uhvatio za vrat i upozorio: 'Profesionalac sam i ubijam ljude, stoga ti je bolje da šutiš.' Zatim joj je vezao ruke i preko očiju zalijepio traku te zatražio bankovne kartice. Kada mu ih je dala strpao ju je u prtljažnik. I dok je napadač provodio Božić sa svojom djevojkom Makola se 10 dana smrzavala u prtljažniku njegovog automobila. Kada je čula korake u blizini automobila uspjela je nekako napraviti mali otvor na ustima i pozvati pomoć. Na njenu sreću bio je to policajac.

Ngema joj je s računa uzeo 2200 funti, a policija je u njegovom stanu pronašla kompjuter i dvd player. Bit će osuđen u srpnju i vjerojatno deportiran iz Britanije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene