Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kralj digao ruke

Premijeru prepustio rješavanje političke krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beligijski kralj Albert bivšem premijeru Wilfriedu Martensu u ponedjeljak je povjerio zadaću rješavanja političke krize koja je uslijedila nakon prošlotjednog pada vlade premijera Yvesa Letermea.

'Kralj ga je zadužio za misiju ispitivanja kako brzo naći rješenje za sadašnju politčku krizu', rekla je kraljevska palača u izjavi dodajući da je 72-godišnji Martens prihvatio posao. Martens je bio belgijski premijer od 1979. do 1992. godine.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Kralj je ranije u ponedjeljak prihvatio ostavku Letermeove vlade ali je zatražio od dosadašnjeg premijera da ostane kao obnašatelj dužnosti do rješenja problema.

Leterme je isključio povratak na čelo vlade no malo je znakova da će se koalicija od pet stranaka složiti oko njegovog nasljednika.

Martens ima bogato iskustvo u složenim političkim situacijama pošto je vodio devet različitih vlada od 1979. do 1992. i morao se suočiti s velikim gospodarskim teškoćama početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene