Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tragična smrt

Pregazila zaručnika nakon svađe pa lagala da je riječ o nesreći: "Osoba kojoj je najviše vjerovao je osoba koja mu je oduzela život"

Alice Wood
Alice Wood Foto: Cheshire Constabulary
Nakon što je 24-godišnja Alice Wood pregazila zaručnika Ryana Watsona, tvrdila je da je riječ o tragičnoj nesreći. Sada je osuđena na 18 godina zatvora zbog ubojstva.

Alice Wood (24), studentica filozofije,  je nakon što je "izgubila živce" nakon svađe pregazila zaručnika Ryana Watsona (24). 

Oboje su bili na zabavi u engleskom Stoke-on-Trentu nakon čega su se posvađali. Wood je prvo tvrdila da je njezin zaručnik žrtva tragične nesreće kada ga je udarila u blizini njihove kuće  Rode Heathu nešto prije ponoći 6. svibnja 2022. godine.

U petak je osuđena na 18 godina zatvora zbog ubojstva, a sudac Michael Leeming joj je rekao da samo sebe može kriviti za situaciju u kojoj se sada nalazi.

Na sudu je rečeno da je Alice optužila zaručnika da očijuka s drugom ženom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i inspektorat Što to tamo smrdi? Zagrepčani imaju mučnine, Grad poslao inspekciju na teren

"Koristila je svoje vozilo kao oružje dok je bila pod utjecajem alkohola, namjerno je naletjela na njega i čak nastavila voziti nakon što ga je udarila", rekao je nakon izricanja presude detektivski inspektor Nigel Parr.

Dodao je da je odbila preuzeti odgovornost i na taj način prisilila Ryanovu obitelj da sjedi na suđenju i gleda snimke njegovih posljednjih trenutaka.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković izjave nakon otvorenja bolnice Plenković: "Dobio sam neke detalje od Milanovića vezano za saznanja SOA-e o Turudiću"

Na snimci CCTV-a vidi se kako Alice, nakon što su stigli kući, ulazi u svoj automobil i vozi ga unatrag. Watson je hodao u blizini. Tada je Alice gotovo udarila zaručnika, ali se autom još jednom zaletjela i udarila ga. On je nakon toga odbačen na prednji dio automobila, glavom je udario u vjetrobransko staklo i nakon toga skliznuo i pao na noge.

Pokušao je pobjeći, ali se Alice zaletjela u njega po treći put nakon čega je Ryan završio pod automobilom. Alice je automobil vozila još oko 160 metara, a Ryan je svo vrijeme bio pod njim. Tada je stala i susjedu rekla: "Molim vas, nazovite hitnu pomoć, mislim da sam pregazila svog dečka".

Ryanu nije bilo spasa, a Alice je uhićena dan kasnije. Kada su je uhićivali rekla je: "Dobro je, zaslužila sam".

Ryanova majka Lisa Watson je u pisanoj izjavi pročitanoj na sudu rekla da je nijedna kazna neće biti dovoljna za oduzimanje Ryana od njih. "On nikada neće živjeti svoj život i ispuniti svoje snove", napisala je.

"Jedina osoba kojoj je Ryan najviše vjerovao je osoba koja mu je oduzela život na tako nasilan način", stoji u izjavi, prenosi Sky News.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene