Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAŠTITA DAYTONA

Predstavnički dom Kongresa SAD-a usvojio važan zakon o BiH: "Bosanci trpe zbog djelovanja političara koji bezobzirno siju podjele"

Zastave BiH
Zastave BiH Foto: DNEVNIK.hr
Predstavnički dom Kongresa SAD-a usvojio je prijedlog Zakona o potvrđivanju Daytonskog mirovnog sporazuma kroz sankcije tako da se sankcioniraju svi stranci koji podrivaju taj sporazum.

"Bosanci trpe zbog direktnog djelovanja političara koji bezobzirno siju podjele u Bosni, često uz punu podršku Rusije. Ovaj zakon zaštitit će Daytonski sporazum, očuvati desetljeća napretka nakon užasnog bosanskog rata i poslati jasnu poruku da Sjedinjene Države podržavaju mirnu, ujedinjenu i sigurniju Bosnu", objavila je predstavnica u američkom Kongresu Ann Wagner u utorak kasno navečer.

Wagner je potvrdila da je Predstavnički dom Kongresa SAD-a usvojio prijedlog Zakona o potvrđivanju Daytonskog mirovnog sporazuma kroz sankcije tako da se određuju sankcije strancima koji podrivaju Daytonski sporazum te na bilo koji drugi način prijete Bosni i Hercegovini, prenosi Radio Sarajevo.

 

 

"Nadam se da će Senat poduzeti hitne mjere za usvajanje Daytonskog mirovnog sporazuma kroz sankcije kako bismo mogli pomoći Bosancima da spriječe opasnu političku krizu", dodala je Wagner.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene