Predsjednik Srbije Alekandar Vučić demantirao je da postoji veliki plan za Kosovo. U obraćanju javnosti izrazio je zadovoljstvo posjetom SAD-u, a osvnruo se na koronavirus i migrantsku krizu.


"Ne gradim politiku i budućnost Srbije na snovima i mašti, ali sigurno je da nam vrata SAD-a više nisu zatvorena'', rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i zahvalio Trumpovoj administraciji što su pokazali poštovanje prema Srbiji.

Vezani članci Aleksandar Vučić Pogledajte kakvih se demografskih mjera dosjetio Vučić: Za trudne studentice ne vrijede ispitni rokovi... Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije Vučić otputovao u Rusiju na sastanak s Putinom, razgovarat će o energetskoj krizi, Kosovu...

Demantirao je da postoji veliki plan i dogovor za Kosovo. Ponovio je da je njegov uvjet za razgovore o pitanju Kosova prethodno ukidanje taksi. ''Bilo je puno neistinitih vijesti o tome da su postignuti neki veliki dogovori, da postoji plan. O tome se razgovara, ali ništa od toga ne postoji", rekao je Vučić.

O migrantskog krizi

Vučić je rekao da će Srbija znati zaštititi svoje granice i teritorij od migranata. ''Neću čekati odgovore od EU-a, već ćemo se ponašati isključivo u interesu naše sigurnosti", rekao je. Dodao je da neće dopustiti da Srbija bude parking za migrante.

Vučić je rekao da nasilja uglavnom ima među migrantima, dok su napadi na domicilno stanovništvo rijetki. Dodao je da ima oko tisuću puta više takvih napada od strane Srba nego migranata i da '' nikada neće prihvatiti raznovrsne fašističke teorije nekih političara i neodgovornih ljudi".

O koronavirusu

Predsjednik Srbije rekao je da u Srbiji još nema registriranih slučajeva koronavirusa. ''Ako se bude pojavio, građani ne trebaju biti zabrinuti, imat ćemo dovoljno snage i kapaciteta da se surpotstavimo", rekao je Vučić. Naveo je da koronavirus radi velike probleme svjetskoj ekonomiji pa da će se to sigurno odraziti i na Srbiju.

Aleksandar Vučić raspisao je redovite parlamentarne izbore za 26. travnja. Pozvao je građane da svojom voljom izaberu svoje predstavnike u parlamentu, da gledaju u budućnost i o njoj donesu odluku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju