Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTRESNA SNIMKA PREMLAĆIVANJA

Nakon zločina raspuštena jedinica Škorpiona, Biden razgovarao s majkom i očuhom Tyrea Nicholsa: Prosvednici žele reforme

Aktualno Galerija Policijska brutalnost u SAD-u: Ilustracija - 3 Policijska brutalnost u SAD-u: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Policijska brutalnost u SAD-u: Ilustracija - 2 Policijska brutalnost u SAD-u: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Policijska brutalnost u SAD-u: Ilustracija - 1 Policijska brutalnost u SAD-u: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Policijska brutalnost u SAD-u: Ilustracija - 4 Policijska brutalnost u SAD-u: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Policijska brutalnost u SAD-u: Ilustracija - 5 Galerija 1/5 >>
Predsjednik Joe Biden se telefonski čuo s majkom i očuhom pretučenog 29-godišnjeg Afroamerikanca Tyrea Nicholsa te ih je pozvao u Bijelu kuću.

Policija u Memphisu raspustila je takozvanu specijalnu jedinicu Škorpiona. Pet njezinih članova pretuklo je 29-godišnjeg Afroamerikanca Tyrea Nicholsa, koji je od ozljeda preminuo tri dana poslije. Sva petorica su dobila otkaze.

Optuženi su za niz kaznenih djela. Potresna snimka premlaćivanja izazvala je nove prosvjede protiv policijske brutalnosti.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin RAT U EUROPI Srušio se helikopter koji se koristi za prijevoz Putina. Rusija opet teško optužila Ukrajinu - "Namjerno su gađali bolnicu"

"Nešto ću vam savjetovati. Stvarno je teško. Nemojte se bojati tražiti pomoć. Znate, ovo je kao da ste na bojnom polju i nešto se dogodilo vašem sinu. To se zove posttraumatski stres. Nadam se da ćete moći nekad doći do mene. Volio bih vas upoznati", rekao je Joe Biden

"Kada nas pozovete u Bijelu kuću, bit ćemo tamo", odgovorila mu je Rowvaughn Wells na što joj je predsjednik odgovorio da su sada pozvani. 

"Bit ćemo tamo", odgovorio je Rodney Wells, očuh Tyrea Nicholsa.

"Sustav koji bi nas trebao štititi i dati osjećaj sigurnosti ubija nas. Nevine živote", rekla je Trinity Wlliams.

Bilo je tužno gledati. Zazivao je majku. Vrlo tužno za gledati. Ovo nije pitanje reforme, ovo je pitanje razumijevanja onoga što radite. Razumijevanja života", rekao je bivši američki predsjednik, Donald Trump.

Prosvjednici rješenje ipak vide u policijskoj reformi.
Policija u Memfisu mjere smanjene uporabe prekomjerne sile uvodi još od 2020. nakon policijskih ubojstava Georgea Floyda i Breonne Taylor.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 


 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene