Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo vještačenje

Prekinuto izručenje navijača Grčkoj: Poznati rezultati DNK analize noževa i otisaka uhićenih Boysa

Nitko od hrvatskih državljana koji su u grčkim zatvorima nije ostavio otiske prstiju, pokazala je DNK analiza. Također u četvrtak je prekinuto izručenje navijača Grčkoj do okončanja ostalih postupaka.

Županijski sudovi u Zagrebu i Velikoj Gorici odlučuju o predaji Grčkoj dvojice navijača po Europskom uhidbenom nalogu. U Zagrebu se još čeka što će odlučiti sud, dok je u Velikoj Gorici donesena odluka o prekidu postupka izvršavanja uhidbenog naloga kako je predložilo Državno odvjetništvo.

Na sudu su objasnili - razlog je što se protiv tražene osobe u Hrvatskoj vodi pet kaznenih postupaka, a s obzirom na to da se postupak prekida, tražena osoba bit će puštena iz istražnog zatvora.

"S našim rješenjem o prekidu će Grčka biti obavještena da mogu tražiti privremenu predaju, međutim to će onda biti novi postupak u kojem će se onda odlučivati ako uopće Republika Grčka podnese takav zahtjev onda će se odlučivati u tom postupku jesu li zadovoljeni uvjeti za privremenu predaju, ali otom potom za sada preuranjeno je nagađati hoće li to Grčka doista tražiti", rekla je Ivana Bilušić, glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Županijski sud u Zagrebu donio je prošlog tjedna odluku o prekidu postupka izručenja Grkoj za pripadnika Bad Blue Boysa Maria B. zbog činjenice da se u Hrvatskoj protiv njega vode drugi kazneni postupci.

U odnosu na Ivana P., protiv kojeg se u RH ne vode kazneni postupci, utvrđeno je da je europski uhidbeni nalog nepotpun te je sud zatražio nadopune, nakon čega će nastaviti odlučivati o predaji četvorice Dinamovih navijača koje Grčka traži zbog sudjelovanja u navijačkim neredima.

Trenutno ni za jednoga od ukupno 11 navijača Dinama koje Grčka traži zbog nereda iz kolovoza u Ateni, nije donesena niti nepravomoćna odluka o izručenju, odnosno predaji.

Nad osumnjičenim navijačima policija nije provodila kriminalističko istraživanje već samo postupala po europskom uhidbenom nalogu.

Analiza noževa

DNK analiza noževa, kojom se trebalo utvrditi tko je ubojica AEK-ova navijača Michalisa Katsourisa, u četvrtak je pokazala da nitko od uhićenih Hrvata u Grčkoj nije na njima ostavio otiske prstiju, doznaje od osoba bliskih istrazi u Grčkoj 24sata.

Također, na snimkama se vidi da huligani iz Hrvatske nisu nosili rukavice. No, još nije utvrđen nož kojim je ubijen grčki navijač.

Pročitajte i ovo Napadi na Gazu - 1 Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Izrael uhitio Hamasove operativce, u napadima na Gazu ubijeno 1500 djece: "Bebe su spavale u svojim kućama, a onda je došao udar"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Sjednica Vlade Propada jedna od stvari kojima se Plenković najviše hvalio: "Ovo je privremeno i nije novitet"

Pronađena je i letva kroz koju su zabijeni čavli kako bi se koristila kao oružje, kao i jedna željezna cijev od 180 centimetara i jedan kamen s tragovima koji izgledaju kao krv.

Postoji i mala vjerojatnost da je ubojica možda i pobjegao iz zemlje jer je desetak ljudi nakon tučnjave pobjeglo iz Grčke.

Pročitajte i ovo Prizor nakon nesreće Kobna pogreška U nesreći u Čakovcu smrtno stradao 77-godišnjak: Auto odletio u jarak, sirotog vozača iz auta izvlačili vatrogasci

Pročitajte i ovo Pooštravanje graničnih kontrola - 1 Promijenjene okolnosti Vraća se kontrola na granici: Slovenija ima nova pravila, objavljeno do kada

Hrvatima se može suditi za druga kaznena djela, od kojih je problematično udruženje u kriminalnu organizaciju, za što je predviđena kazna zatvora i do 15 godina.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene