Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žene u bivšoj sovjetskoj republici Turkmenistanu primit će tijekom tjedna 200,000 manata što je oko deset američkih dolara, kao poklon u sklopu proslave međunarodnog Dana žena, izvijestile su turkmenistanske vlasti.


Dekret, u kojemu stoji kako je riječ o poklonu namijenjenom svim ženama u znak poštovanja prema njima, potpisao je sam predsjednik Kurbangulij Berdimuhamedov.

Vezani članci Predsjednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov (Foto: AFP) Uzbuna zbog toaletnog papira: Policija pregledava zahode na javnim mjestima i u kućama Slika nije dostupna Zbog 'bijelog zlata' spavaju u barakama, bez vode i osnovnih higijenskih uvjeta

Dan žena bio je velik praznik u svim bivšim državama SSSR-a, no za vrijeme dvadesetjednogodišnjeg mandata Berdimuhamedovljeva prethodnika Saparmurata Nijazova, koji je taj dan smatrao neslavnim podsjetnikom na sovjetsku prošlost, u Turkmenistanu se nije smio obilježavati.

Tijekom vladavine ekscentričnog bivšeg vođe stanovništvu je, među ostalim bilo zabranjeno ugrađivanje zlatnih zuba, kao i baletne i cirkuske predstave.