Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROKLETSTVO 19. RUJNA

VIDEO/FOTO Snažan potres pogodio Meksiko, cure zastrašujuće snimke: Poginula najmanje jedna osoba, velika oštećenja pretrpjela zgrada bolnice

U ponedjeljak navečer snažan potres pogodio je Meksiko. Objavljeno je i upozorenje za tsunami.

Jak potres magnitude 7,4 u ponedjeljak navečer pogodio je obalu La Placite de Morelos na zapadu Meksika. Meksička seizmološka služba je kasnije objavila da je magnituda revidirana na 7,7 stupnjeva.

Predsjednik Meksika Andrés Manuel López Obrador objavio je na Twitteru kako je zasad potvrđena smrt najmanje jedne osobe. Muškarac je poginuo kad se na njega srušio zid u jednom trgovačkom centru u mjestu Manzanillo u meksičkoj državi Colina.

U potresu je velika oštećenja pretrpjela zgrada bolnice u gradu Maruati.

EMSC je objavio i upozorenje za tsunami. Mogući su valovi koji dosežu od jednog do tri metra.

 

 

Prema navodima Američkog geološkog instituta, potres je pogodio obalu u zapadnom Meksiku, a epicentar je bio na dubini od deset metara.

Kod Michoacana, epicentra potresa, dogodilo se potom još 168 manjih naknadnih potresa, izvijestila je tamošnja seizmološka služba. Najjači naknadni potres bio je magnitude 5,3.

 

Obalu zapadnog Meksika zatresao je snažan potres, baš na godišnjicu dvaju razornih potresa, natjeravši stanovnike Mexica da na ulicama potraže sigurnost, navodi Reuters.

Zabilježen je nešto poslije 13 sati po lokalnom vremenu. Magnitudu od 7,6 po Richteru registrirao je Američki geološki institut, a pogodio je blizu obale na graničnom području država Michoacan i Colima na dubini od oko 15 kilometara.

Na društvenim mrežama objavljene su brojne snimke.

 

 

Gradonačelnica Mexica Claudia Sheinbaum rekla je da nema preciznih podataka o šteti u glavnom gradu nakon potresa, koji su protutnjali Meksikom istog dana kad je ta elementarna nepogoda pogodila zemlju 1985. i 2017. godine.

"19. je dan kojeg se treba bojati", rekao je Ernesto Lanzetta, vlasnik tvrtke u gradskoj četvrti Cuauhtemoc.

 

Pročitajte i ovo Snažan potres na Tajvanu - 2 za dnevnik nove tv Hrvati na Tajvanu usred potresa: "Prije samog potresa stigla je dojava..."

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Papua Novu Gvineju Objavljena snimka VIDEO Snažan potres pogodio Papua Novu Gvineju, poginulo najmanje pet osoba: Pogledajte kako trese 7,6 po Richteru

Tisuće ljudi poginulo je u potresu u Meksiku 1985., a više od 350 osoba život je izgubilo 2017. godine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene