Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija iz Lake Foresta u državi Illinois izdala ja nalog za uhićenje učitelja M. R. V. (41) za kojeg sumnjaju da je seksualno napastvovao tri djevojčice u školi u školi Gavin South Middle School.


Nalog za uhićenje izdan je još prošlog tjedna, piše Daily Herald.

Vezani članci Ashley Judd (Foto: Profimedia) Holivudska glumica šokirala bolnom ispoviješću: "Morala bih dijete dijeliti sa svojim silovateljem" Svećenik (Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Skandal u katoličkom dječjem domu u BiH? Štićenice tvrde: "Za laku noć obilazio bi krevete i zavlačio ruke pod pokrivač..."

Nalog je izdan zbog navodnog seksualnog napastvovanja jedne djevojčice 2012. godine, a od petka su se pojavile još dvije potencijalne žrtve, kaže inspektorica Sara Balmes koja je potvrdila kako su djevojčice bivše učenice te škole. Inspektorica je potvrdila kako je, prošlog četvrtka, pokrenuta međunarodna potraga za učiteljem.

Balmes je izjavila kako je šerifov ured dobio potvrdu od Interpola da se osumnjičenik ukrcao na let za Berlin. 26. kolovoza. 'Koliko znamo osumnjičeni ima rodbinu u Hrvatskoj', rekla je inspektorica.

Načelnik okruga Gavin John Ahlemeyer napisao je pismo roditeljima u kojem je ustvrdio kako su vlasti kontaktirale školu o optužbama na račun učitelja upravo na dan kad je on odletio u Njemačku.

Policija kaže da je 41-godišnjak osumnjičen za napad na djevojčicu od 13 godina, koja je navodno baki i djedu rekla da je imala seksualne kontakte s njim nekoliko puta, tijekom 2012. godine. Djevojčica je prijavu podnijela 25. kolovoza ove godine i bivša je učenica te škole.

Vlasti tvrde da je učitelj osumnjičen za nekoliko napad na djevojčicu tijekom neodređenog vremenskog razdoblja. Dodali su kako vjeruju da su se seksualni napadi odvijali u školi.

Inspektorica Balmes izjavila je kako osumnjičeni ima obitelj u Lake Forestu 'koja nije bila sprema surađivati' s istražiteljima. 41- godišnjak je u toj školi radio 18 godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook