Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pretovaren trajekt s više od 200 putnika potonuo je u vodama zapadne obale Mianmara pri čemu su poginule 33 osobe a 12 ih je nestalo, objavila je u subotu policija.


"Najnoviji podaci govore o 33 mrtvih, četiri muškarca i 29 žena. Najmanje 12 osoba smatra se nestalima" nakon brodoloma do kojeg je došlo u petak navečer na nemirnom moru, kazao je dužnosnik policije.

Vezani članci Slika nije dostupna Južnokorejski parlament otvorit će istragu o brodolomu Slika nije dostupna Južnokorejski premijer podnio ostavku zbog smrti više od 300 osoba na trajektu

Dosad je uspješno spašeno 169 putnika jer su plovila nacionalne mornarice uz pomoć privatnih brodova poslana u to područje neposredno nakon nesreće.

Na brodu nije bio nijedan strani turist, istaknuo je policajac.

Kapetan trajekta osuđen na 8 godina zatvora

Aung Takon 3 povezivao je Kyaukphyu i Sittwe, grad na zapadu Mianmara, kad je potonuo. "Slutimo da je brod potonuo zbog prekomjerna tereta", naglasio je policajac.

Brod je službeno prevozio 214 putnika i članova posade ali se sumnja da je bilo još neregistriranih putnika što je česti slučaj s trajektima u Mianmaru.

"Procjenjujemo da je bilo oko 300 osoba na brodu, kazao je zastupnik lokalne skupštine Maung Lone. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook