Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašeno 169 putnika

Potonuo pretrpani trajekt: 33 ljudi poginulo, za njih 12 se još traga!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretovaren trajekt s više od 200 putnika potonuo je u vodama zapadne obale Mianmara pri čemu su poginule 33 osobe a 12 ih je nestalo, objavila je u subotu policija.

"Najnoviji podaci govore o 33 mrtvih, četiri muškarca i 29 žena. Najmanje 12 osoba smatra se nestalima" nakon brodoloma do kojeg je došlo u petak navečer na nemirnom moru, kazao je dužnosnik policije.

Pročitajte i ovo Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi Emil Tedeschi Doznao kaznu Tedeschijev sin zaustavio trajekt: "Ja sam u premijerovu osiguranju"

Dosad je uspješno spašeno 169 putnika jer su plovila nacionalne mornarice uz pomoć privatnih brodova poslana u to područje neposredno nakon nesreće.

Na brodu nije bio nijedan strani turist, istaknuo je policajac.

Kapetan trajekta osuđen na 8 godina zatvora

Aung Takon 3 povezivao je Kyaukphyu i Sittwe, grad na zapadu Mianmara, kad je potonuo. "Slutimo da je brod potonuo zbog prekomjerna tereta", naglasio je policajac.

Brod je službeno prevozio 214 putnika i članova posade ali se sumnja da je bilo još neregistriranih putnika što je česti slučaj s trajektima u Mianmaru.

"Procjenjujemo da je bilo oko 300 osoba na brodu, kazao je zastupnik lokalne skupštine Maung Lone. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene