Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo 39 osoba

Kapetan trajekta osuđen na 8 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan trajekta koji je potonuo osuđen je zbog potonuća trajekta koji je prevozio 120 osoba.

Kapetan trajekta koji se sudario s brodom u Hong Kongu osuđen je u ponedjeljak na osam godina zatvora za nehotično ubojstvo nakon katastrofe u kojoj je smrtno stradalo 39 osoba.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Drama u Dalmaciji Otkriveno zašto se zapalio trajekt u Biogradu: Vatrogasci su se satima borili s vatrom Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost

Kapetan Sea Smootha, Lai Sai-ming (56), proživio je "osobnu tragediju kao i njegova obitelj ali se ona ne može usporediti s boli onih koji su izgubili voljene", izjavio je sudac izričući presudu.

Do nesreće, najpogibeljnije u 40 godina u vodama Hong Konga pretrpanima plovilima, došlo je tijekom vatrometa za kineskog nacionalnog praznika, 1. listopada 2012.

Optuženi je osuđen i na 18 mjeseci zatvora zbog ugrožavanja tuđeg života ali je sudac proglasio preklapanje kazni.

Sea Smooth, trajekt tvrtke Hong Kong and Kowloon Ferry, koji povezuje Hong Kong i otok Lammu, udaljen tri kilometra, udario je u Lammu IV, brod s više od 120 osoba, među kojima je bilo djece.

VIDEO Sati panike i straha: Objavljena snimka s broda koji je gorio

Lamma IV, vlasništvo električne tvrtke Hong Kong Electric, prevozila je zaposlenike tvrtke i njihove obitelji koje su željele prisustvovati spektakularnom vatrometu koji se svake godine održava u luci Victoria povodom kineskog nacionalnog praznika.

Udarena velikom brzinom, Lamma IV potonula je za dvije minute.

Chow Chi-wai (58), koji je upravljao Lammom IV u trenutku sudara, osuđen je na devet mjeseci zatvora zbog ugrožavanja tuđeg života.

Oslobođen je optužbe za nehotično ubojstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene