Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pošiljke za iransku vojsku iz Njemačke putovale preko Švicarske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačko pravosuđe sumnjiči poslovnog čovjeka iranskoga podrijetla da je preko Švicarske u Iran izvozio dijelove namijenjene iranskom raketnom programu, javlja časopis Der Spiegel.

Državno tužiteljstvo sumnjiči tog poslovnog čovjeka, uhićenog ovog tjedna, kako je 'u nekoliko navrata isporučio kemijske proizvode, kontrolne uređaje i rezervne dijelove iranskoj tvrtki koja je poznata kao dobavljač državnog programa obrane', piše njemački tjednik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Osumnjičeni je pokušao prikriti te aktivnosti i slao je pošiljke
putem jedne švicarske tvrtke koja mu je služila kao paravan, precizira Der Spiegel koji ne navodi svoje izvore.

U utorak je njemačko savezno tužiteljstvo navelo da ispituje osobu iz Duesseldorfa koja je od prosinca 2005. isporučila preko jedne europske tvrtke 'imovinu, kontrolne uređaje i rezervne dijelove u jednu zemlju izvan Europe'.

Iz Njemačke se često u Iran izvozi oprema koja bi mogli biti
upotrijebljena u vojne, ili čak nuklearne svrhe.

U svibnju su dvojica Nijemaca osuđena na zatvorske kazne jer su ilegalno izvozili robu koju je mogla upotrijebiti iranska vojska.

U ožujku su njemačke carine objavile kako su u zemlji otkrile ilegalnu mrežu poduzeća koje preko Rusije isporučuju opremu Iranu za njegov nuklearni program.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene