Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Popularnost francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja pala je iznimno nisko, pokazuju rezultati ankete objavljene u nedjelju.


Sarkozy trenutno uživa potporu 36 posto ispitanika, dva posto manje nego u siječnju i blizu rekordnog pada popularnosti u svibnju 2008. kada je iznosila 35 posto, pokazala je anketa Ifopa urađena za list Journal de Dimanche. Najviše nezadovoljstva pokazuju radnici i državni službenici. Uz nezadovoljstvo zbog političkih pogrešaka i rastuće nezaposlenosti i javnog duga, najosjetljivijim se pitanjem smatra planirana reforma mirovinskog sustava.

Vezani članci Slika nije dostupna Sarkozyju zbog gospodarstva pada popularnost Slika nije dostupna Izraelski premijer sve nepopularniji

Francuskom predsjedniku ne pomažu ni političke drame, poput sudske bitke sa suparnikom i bivšim premijerom Dominique de Villepinom. 'Sarkozy ide iz kontroverze u kontroverzu....a nezaposlenost je sve veća', kazao je jedan ispitanik. 'Spotiče se na sve na što naiđe', kazao je drugi sudionik ankete.

Nedjelji list zaključuje da nije iznenađenje što je 63 posto od 1.876 ispitanika izrazilo nezadovoljstvo svojim predsjednikom. (Hina)