Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija ima pune ruke posla

Pomahnitali radikalizirani islamist napravio pomutnju u zatvoru: Izbo dva čuvara, vikao "Alahu akbar" i zabarikadirao se u ćeliju

Francuska policija u zatvoru (Foto: Arhiva/AFP)
Francuska policija u zatvoru (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Radikalizirani francuski zatvorenik izazvao je pravu pomutnju u zatvoru u gradu Alençonu, nakon što je kermaičkom oštricom napao i ozlijedio dvojicu čuvara, povikivao "Alahu akbar" te se zabarikadirao u zatvorskoj ćeliji zajedno s kolegom.

Francuski specijalci i interventna policija pozvane su u zatvor u gradu Alençonu zapadno od Pariza, nakon što je radikalizirani islamist koji tamo služi kaznu izazvao kaos, prvo napadom na dvojicu čuvara keramičkom oštricom, a nakon toga i barikadiranjem ćelije u kojoj se nalazi zajedno s kolegom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušaj bijega Drama u Remetincu: Zatvorenik razbio prozor i skočio s prvog kata, bio je potpuno krvav Zatvorenik (Ilustracija: Guliver/Thinktsock) Europski sud za ljudska prava Zatvorenik tužio Hrvatsku zbog loših uvjeta iza rešetaka, od države mora dobiti 12.200 eura

Čuvari koje je Michael Chiolo (28) napao lakše su ozlijeđeni. Jedan od čuvara u napadu je dobio posjekotinu po licu, a drugi po trbuhu, no nakon što su zaprimljeni u bolnicu, ustanovljene su im lakše tjelesne ozljede, prenosi Le Parisien.

Chiolo je povikivao i "Alahu akbar" tijekom napada na čuvare.

Riječ je o zatvoreniku koji je bio pod posebnom prismotrom jer služi 30-godišnju zatvorsku kaznu zbog otmice koja je dovela do smrti te oružane pljačke.

Chiolo je osuđen i na dodatnih godinu dana zatvora zbog terorističkih radnji unutar zatvora u vrijeme terorističkih napada u parizu 2015. godine.

Chiolo se preobratio na islam 2010. godine i smatra se da se upravo u zatvoru radikalizirao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene