Francuska policija u zatvoru (Foto: Arhiva/AFP)
Francuska policija u zatvoru (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP

Radikalizirani francuski zatvorenik izazvao je pravu pomutnju u zatvoru u gradu Alençonu, nakon što je kermaičkom oštricom napao i ozlijedio dvojicu čuvara, povikivao "Alahu akbar" te se zabarikadirao u zatvorskoj ćeliji zajedno s kolegom.


Francuski specijalci i interventna policija pozvane su u zatvor u gradu Alençonu zapadno od Pariza, nakon što je radikalizirani islamist koji tamo služi kaznu izazvao kaos, prvo napadom na dvojicu čuvara keramičkom oštricom, a nakon toga i barikadiranjem ćelije u kojoj se nalazi zajedno s kolegom.

Vezani članci Policija u BiH, ilustracija (Foto: AFP) Islamist iz BiH osuđen na tri godine zatvora zbog ratovanja za teroriste ISIL-a Domišljati zatvorenik u gaćama skrivao mobitel manji od upaljača (Foto: SDLSN) Evo zašto zatvorski čuvari moraju stalno biti na oprezu: Domišljati zatvorenik u gaćama skrivao mobitel

Čuvari koje je Michael Chiolo (28) napao lakše su ozlijeđeni. Jedan od čuvara u napadu je dobio posjekotinu po licu, a drugi po trbuhu, no nakon što su zaprimljeni u bolnicu, ustanovljene su im lakše tjelesne ozljede, prenosi Le Parisien.

Chiolo je povikivao i "Alahu akbar" tijekom napada na čuvare.

Riječ je o zatvoreniku koji je bio pod posebnom prismotrom jer služi 30-godišnju zatvorsku kaznu zbog otmice koja je dovela do smrti te oružane pljačke.

Chiolo je osuđen i na dodatnih godinu dana zatvora zbog terorističkih radnji unutar zatvora u vrijeme terorističkih napada u parizu 2015. godine.

Chiolo se preobratio na islam 2010. godine i smatra se da se upravo u zatvoru radikalizirao.