Francuska policija u zatvoru (Foto: Arhiva/AFP)
Francuska policija u zatvoru (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP

Radikalizirani francuski zatvorenik izazvao je pravu pomutnju u zatvoru u gradu Alençonu, nakon što je kermaičkom oštricom napao i ozlijedio dvojicu čuvara, povikivao "Alahu akbar" te se zabarikadirao u zatvorskoj ćeliji zajedno s kolegom.


Francuski specijalci i interventna policija pozvane su u zatvor u gradu Alençonu zapadno od Pariza, nakon što je radikalizirani islamist koji tamo služi kaznu izazvao kaos, prvo napadom na dvojicu čuvara keramičkom oštricom, a nakon toga i barikadiranjem ćelije u kojoj se nalazi zajedno s kolegom.

Vezani članci Muškarac osuđen za krijumčarenje ljudima uhićen je nakon filmske potjere u lipnju Otkrivamo tko je zatvorenik koji je pobjegao iz bolnice: Uhićen je lani nakon filmske potjere na Lučkom Splitski zatvor na BIlicama (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Otkriven nalaz obdukcije mladića koji je preminuo u splitskoj bolnici nakon što je u komi primljen iz zatvora: ''Riječ je o smrti nastaloj zbog straha"

Čuvari koje je Michael Chiolo (28) napao lakše su ozlijeđeni. Jedan od čuvara u napadu je dobio posjekotinu po licu, a drugi po trbuhu, no nakon što su zaprimljeni u bolnicu, ustanovljene su im lakše tjelesne ozljede, prenosi Le Parisien.

Chiolo je povikivao i "Alahu akbar" tijekom napada na čuvare.

Riječ je o zatvoreniku koji je bio pod posebnom prismotrom jer služi 30-godišnju zatvorsku kaznu zbog otmice koja je dovela do smrti te oružane pljačke.

Chiolo je osuđen i na dodatnih godinu dana zatvora zbog terorističkih radnji unutar zatvora u vrijeme terorističkih napada u parizu 2015. godine.

Chiolo se preobratio na islam 2010. godine i smatra se da se upravo u zatvoru radikalizirao.