Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je intervenirala u noći s utorka na srijedu u Hamburgu s vodenim šmrkovima i suzavcem kako bi rastjerala ilegalna okupljanja protivnika summita G20 koji se u petak i subotu održava u gradu.


Pod pritiskom prosvjeda nekoliko stotina osoba, snage reda prvo su evakuirale prosvjednike koji su podigli kamp sa šatorima da provedu noć u parku u četvrti Altona, po lokalnoj policiji i medijima.

Vezani članci Policija na ulicama Beograda Policajac novinarku udario pendrekom, kolega ga pravda: "On je dobio tri puta kamenom u glavu" Crnogorska policija, ilustracija (Foto: AFP) Vrije u Budvi i Podgorici: Policija u Crnoj Gori bacila suzavac na pristaše prosrpske oporbe koji su se okupili na prosvjedu

"Ne radi se o legalnom okupljanu nego o divljem kampu u parku", kazao je glasnogovornik policije. Nešto kasnije, prije ponoći, snage reda upotrijebile su vodene šmrkove i suzavac kako bi rastjerale okupljanja nekoliko stotina osoba koje su, na različitim mjestima, počele blokirate ceste, primjerice u četvrti Sankt-Pauli.

Jedna je osoba privedena a jedan prolaznik, nepovezan s prosvjedom, lakše ozlijeđen tom prilikom, po poruci lokalne policije na Twitteru. Organizatori očekuju u nekoliko dana ukupno više od 100.000 prosvjednika protiv G20 u Hamburgu, od kojih nekoliko tisuća lijevih ekstremista. Oko 20.000 policajaca bit će raspoređeno radi sigurnosti summita čelnika foruma. (Hina)