Policajci nabili vreću na glavu mladića (Screenshot You Tube)
Policajci nabili vreću na glavu mladića (Screenshot You Tube)

Policajci su mladića srušili na tlo i nabili mu vreću na glavu.


Policija je pokrenula internu istragu nakon što je objavljena snimka iz londonske podzemne željeznice na kojoj se vidi kako je nekoliko policajaca na zemlju pritisnulo mladog crnca te mu na glavu stavila vreću.

Ik Aihile (20) priveden je na London Bridge Station 21. srpnja, a policajci tvrde kako je bio agresivan nakon što su se umiješali u svađu između njega i njegove djevojke. Htio ih je pljuvati pa su mu navukli vreću preko glave koja i služi tome da bi se policajci zaštitili od onih koji ih žele pljuvati ili gristi.

Na snimci, koju je snimila jedna prolaznica, a koja traje gotovo 5 minuta, čuje se kako mladić govori: 'Boli me, boli me.'

'On je mladi crnac koji se posvađao sa svojom djevojkom i to je to. Svađe među parovima su normalne. Ovo je mučenje!', čuje se kako govori Aihieova djevojka Jessica McConkey.

Aihie je kasnije izjavio kako je to bilo užasno iskustvo za njih oboje te da su ih policajci ostavili prestrašene i u masnicama. Žena koja je snimila video izjavila je kako nije vidjela da je pokušavao pljunuti policajce a bila je blizu.

'Mladić je ponavljao želim znati zašto me privodite, što sam skrivio', ispričala je svjedokinja.

Istraga će pokazati je li bilo ">uporabe prekomjerne sile od strane policajaca, prenosi RT.