Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE ŽIVOTNO UGROŽENA

Policajci izrešetali trudnu crnkinju: "Nije imala ni oružje ni štap u ruci"

Američka policija (Foto: Arhiva/AFP)
Američka policija (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Policija je tijekom izvida pucala na trudnu crnkinju. Svjedokinja je ispričala što se dogodilo te tvrdi da su policijski službenici znali da je trudna, ali na to nisu reagirali.

Policija Kansas Cityja je tijekom intervencije pucala na crnkinju koja je navodno bila trudna. Naime, vlasti su navele da su policajci izašli na teren po pozivu o oružanoj otmici automobila u petak navečer.

Kada su uočili vozilo s dvojicom osumnjičenika, prišli su vozilu. U tom je trenutku vozač pobjegao, a 26-godišnja Leonna Hale izašla je iz automobila i policajcima rekla da se u automobilu nalazi pištolj. Dvojica policajaca su navodno pucala na Hale, kažu vlasti, a ona je zadobila teške ozljede i prebačena je u lokalnu bolnicu te nije životno ugrožena, prenosi Daily Mail.

Na videozapisu koji je snimila svjedokinja vidi se kako žrtva leži na tlu u lokvi krvi, dok je na mjesto događaja stiglo još policajaca, a jedan joj je stavio lisice.

Svjedokinja koja je snimila video rekla je da je Hale podigla ruke i obavijestila policajce na mjestu događaja da je trudna prije nego što su pucali. Dva policajca uključena u pucnjavu stavljena su na administrativni dopust.

Pročitajte i ovo Pucnjava u školi u Teksasu Roditelji čekaju vijesti Stravičan masakr! Tinejdžer ubio 19 djece i dvoje učitelja, dvije djevojčice su nestale. Oglasio se i Zelenski

Svjedokinja je rekla da je prvi put čula policajce kako su vikali dvoje ljudi koji su bili u vozilu parkiranom pored njezina da izađu van, a muškarac je pobjegao prije nego što je Hale izašla iz vozila s podignutim rukama. Policajci su tada prišli Hale i rekli joj da se spusti na zemlju, ali je ona odgovorila da je trudna i da ne može ležati na zemlji.

"Nije imala ni oružje ni štap u ruci. Pucali su na nju pet puta", ispričala je svjedokinja. Žrtva je ležala na tlu s krvavom košuljom dok su je policajci okružili i zatvorili parkiralište.

Andy Bell, glasnogovornik državne patrole, kasnije je izvijestio da je pištolj lociran u blizini vozila. Dodatne detalje nije mogao iznijeti jer još uvijek traju izvidi i cijeli događaj je "zamršen".

Pročitajte i ovo Ilustracija tradicija domaćeg terorizma 10 godina, 97 žrtava: Ovo je 10 najsmrtonosnijih napada u američkim školama

U međuvremenu je privremeni načelnik policije Joseph Mabin rekao da će odjel biti potpuno transparentan dok se bude provodila istraga pucnjave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene