Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritizirao ga i Trump

Policajac koji je mogao spriječiti krvoproliće u Floridi: Znao je da je u tijeku pucnjava, a stajao je ispred škole

Novi detalji o krvoproliću na Floridi (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Novi detalji o krvoproliću na Floridi (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Novi detalji o krvoproliću na Floridi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novi detalji o krvoproliću na Floridi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Novi detalji o krvoproliću na Floridi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Novi detalji o krvoproliću na Floridi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Novi detalji o krvoproliću na Floridi (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Novi detalji o krvoproliću na Floridi (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pucnjava u Marylandu, arhiva (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Novi detalji o prošlotjednom krvoproliću u srednjoj školi na Floridi šokirali su javnost. Naoružani policajac, koji je bio zadužen za sigurnost, nije ni pokušao spriječiti napad. Nakon što je razotkriveno da je cijelo vrijeme stajao ispred zgrade, dao je otkaz. Sada ga čuva policija.

Jedan je policajac mogao spriječiti krvoproliće u srednjoj školi na Floridi. Scot Peterson, star 54 godine, bio je naoružan i znao je da je u tijeku napad. Nije ni pokušao ući, nego je stajao ispred zgrade.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika Pucnjava na skupu u SAD-u, ilustracija - 1 Uoči važne obljenice SAD potreslo rasistički motivirano ubojstvo: "Kad bih danas mogla razgovarati s djedom, rekla bih mu da mi je žao..."

"Potresen sam. Mučno mi je. Nemam riječi. Obitelji su izgubile svoju djecu. Izgubili smo trenere. Bio sam na pogrebima, u njihovim domovima. Bio sam na bdijenjima. Jednostavno nemam riječi", komentirao je Scott Israel, šerif okruga Broward.

Scot Peterson nije ponudio objašnjenje za svoje ponašanje. U napadnutoj školi radio je od 2009., a u policiji je bio više od 30 godina. Podnio je ostavku kada je otkriveno kako se ponašao tijekom napada.

''Bio je tamo pet minuta, koliko je trajala pucnjava. Čuo je njezin početak i na kraju odradio nikakav posao. To je slučaj kada je netko uvježban, ali ne reagira primjereno pod pritiskom ili je kukavica. To je snažan udarac policijskim snagama", komentirao je američki predsjednik Donald Trump.

Još tri zamjenika šerifa su se skrivali ispred škole

CNN je u petak navečer objavio da su anonimni izvori potvrdili kako Scot Peterson nije bio jedini policajac koji je tijekom pucnjave oklijevao ući u školu. Naime, još tri druga zamjenika šerifa bila su ispred škole kada je na mjesto pucnjave došla policija. Zamjenici su izvadili pištolje, ali nisu ušli u školu nego su se skrivali iza svojih automobila.

Neki policajci Coral Springsa bili su šokirani i uznemireni kada četiri zamjenika nisu za njima pošli u školu, iako su na mjesto incidenta došli prvi, anonimni su izvori rekli CNN-u. Ono što su ti policajci vidjeli bit će, vjerojatno sljedeći tjedan, objavljeno u izvještaju.

Trump oružje želi dati u ruke nastavnika

Donald Trump je rekao da školskim nastavnicima želi dati oružje kako bi oni štitili djecu u školama.

''Vjerujem da škole moraju imati nekakav oblik zaštite. Ne mogu biti bez oružja, jer je to pozivnica luđacima da dođu i pucaju. Ako u školama bude oružja koje će imati uvježbani profesionalci, to prestaje. Više se neće događati", objasnio je.

Ipak, neki ne dijele njegov entuzijazam po pitanju spomenute ideje.

"To je strašna ideja i samo će pogoršati problem. Poslat će lažnu poruku sigurnosti, a u škole donijeti još više oružja. Roditelji, djeca i nastavnici žele da škole budu sigurna utočišta za učenje. Ne žele da se pretvore u naoružane utvrde", rekla je Randi Weingarten iz Američke federacije nastavnika.

Napadnuta škola na Floridi ponovno je otvorila vrata za svoje predavače. Učenici se u klupe vraćaju u srijedu. Školska trokatnica u kojoj se dogodilo krvoproliće, u kojem je život izgubilo 17 učenika i nastavnika, bit će srušena.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene