Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plamen zahvatio šumu

Pijani vozač odgovoran za veliki požar: Nevjerojatna nesreća kriva je za dramu na grčkom otoku

Evakuacija u Grčkoj zbog požara - 4
Evakuacija u Grčkoj zbog požara - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Pijani vozač, koji je u nesreći uništio svoj automobil, izazvao je u ponedjeljak ujutro veliki požar na grčkom otoku Hiosu, objavila je u izvješću grčka državna televizija ERT.

Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u grmlje pored ceste u ranim satima. Motor vozila se pritom zapalio. Plamen je brzo zahvatio obližnju šumu na sjeverozapadnom dijelu otoka. Cijela otočka vatrogasna brigada te uz to volonteri, kanaderi i helikopteri morali su izići na teren da suzbiju požar.

Pročitajte i ovo Marijo Ćaćić, gradonačelnik Knina Veliki praznik Gradonačelnik Knina o negodovanjima uoči obljetnice Oluje: "Svake godine imamo tu istu diskusiju"

Pročitajte i ovo Ilustracija Upitna sigurnost Tragedija u vodenom parku: Otac poginuo, a kći kritično, nakon što ih je vjetar bacio 50 metara s vodene konstrukcije

Dodatno su evakuirana dva sela, rečeno je u izvješću. Požar je tek poslijepodne stavljen pod kontrolu. Vozač je uhićen zbog vožnje u pijanom stanju, a čekaju ga i dodatne optužbe javnog tužiteljstva za palež iz nehaja, navodi se u nekoliko medijskih izvješća.

Prema riječima vlasti, neodgovorno ponašanje glavni je krivac za većinu požara u Grčkoj.

Pročitajte i ovo Objekt na australskoj plaži Tajanstveni metalni cilindar VIDEO Napokon riješen misterij: Otkriveno što je zapravo misteriozni objekt koji se nasukao na australskoj plaži

U protekla četiri tjedna, prema prvotnim vladinim procjenama, oko 43.000 hektara šuma, gustiša i poljoprivrednog zemljišta uništeno je u šumskim požarima diljem Grčke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene