Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Tunisu

Iz zatvora pobjeglo pet zatvorenika, označeni su kao opasni islamisti

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Iz zatvora u Tunisu pobjeglo je pet zatvorenika koji su označeni kao opasni islamisti.

Petorica zatvorenika pobjegla su iz zatvora u Tunisu.

Bjegunci su označeni kao opasni islamisti, a Ministarstvo unutarnjih poslova Tunisa objavilo je njihove fotografije i pozvalo građane da ako imaju prijave bilo kakve informacije da bi spriječili moguća teroristička djelovanja.

Pročitajte i ovo Carinski pas - 4 Odličan ulov Kako je Arwen otkrila gotovo 1,3 tone duhana: "Produžena su ruka carinika, jako su nam potrebni"

Zatvorenici su pobjegli iz zatvora Mornaguia u utorak rano ujutro, objavilo je ministarstvo na svojoj Facebook stranici.

Među pobjeglima nalazi se Ahmed Malki poznatiji kao "Somali" koji je zatvoren zbog ubojstva dvojice političara 2013. godine, piše BBC. Zbog ubojstva sekularnih političara Chokrija Belaida i Mohameda Brahmija dobio je zatvorsku kaznu u trajanju 24 godine.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček Vlada nepovjerenje Stručnjakinja o međusobnom vrijeđanju predsjednika i premijera: "Oni štete sami sebi. Loša politička komunikacija pridonosi dojmu loše politike"

Ubojstva 2013. gurnula su Tunis u političku krizu, prisilivši vladu na konačnu ostavku.

Među odbjeglim zatvorenicima je i Rayd Touati, koji je navodno sudjelovao u najnasilnijim napadima proteklog desetljeća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene