Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Etičan potez

Peruanski premijer ponudio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peruanski premijer ponudio je u petak svoju ostavku nakon sukoba u području Amazone u kojima su poginula najmanje 34 pripadnika domorodačkih plemena i policajca no još nije poznato hoće li je peruanski predsjednik Alan Garcia prihvatiti.

U pismu Garciji ostavku su ponudili premijer Yehude Simon i nekoliko drugih članova vlade koji su bili izloženi kritikama zato što su dopustili da prije dva tjedna domorodački prosvjedi prerastu u nasilje. Prosvjednici su se protivili zakonima koji su poticali rudarske i naftne projekte. Oporbene su stranke zatražile da s položaja odstupe Simon i ministrica unutarnjih poslova ali bi oni mogli ostati do 28. srpnja kada peruanski predsjednici na Dan neovisnosti Perua uobičajeno preustrojavaju svoje vlade.

Pročitajte i ovo Policija pronašla mumiju Juanita je ustvari Juan FOTO Policija se šokirala kad je otvorila torbu dostavljača hrane: "Juanita spava sa mnom. Ja se brinem za nju" Peru TRAGA SE ZA NESTALIMA VIDEO Kamenje i blato zatrpavaju sve pred sobom: Najmanje osam mrtvih u klizištu na jugu Perua

 'U ovoj teškoj situaciji ostavka je ponuđena predsjedniku iz etičkih razloga. Predsjednik mi je dao svoje povjerenje, koje je i javno iskazao', rekao je Simon lokalnoj radio postaji. Garcia, koji po anketama uživa potporu 30 posto birača, se ispričao za nasilje. On je rekao da podržava premijerov rad ali nije jasno rekao hoće li Simon ostati na položaju ili odstupiti. Kongres je na Garcijin zahtjev u četvrtak povukao sporne zakone. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene