Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jasna poruka

Pentagon komentirao potez ukrajinskog predsjednika koji je smijenio šefa vojske

Pentagon
Pentagon Foto: Getty Images
Celeste Wallander, pomoćnica ministra obrane za međunarodne sigurnosne poslove u Pentagonu komentirala je potez ukrajinskog predsjednika koji je smijenio šefa vojske.

"Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ima pravo izabrati tko će voditi ukrajinsku vojsku i Sjedinjene Države će učinkovito surađivati s njegovim novim vojnim zapovjednikom", rekla je u četvrtak visoka dužnosnica Pentagona.

"Predsjednik Zelenski je predsjednik svoje zemlje i Ukrajina, za razliku od Rusije, ima demokratsku civilnu kontrolu nad vojskom", rekla je Celeste Wallander, pomoćnica ministra obrane za međunarodne sigurnosne poslove u Pentagonu.

Pročitajte i ovo Predsjednik SAD-a Joe Biden Objavljeno novo izvješće Biden se izvukao od teških optužbi: "On se ne sjeća ni kad mu je sin umro"

Zelenski je unaprijedio general-pukovnika Oleksandra Sirskog, zapovjednika kopnenih snaga, koji će zamijeniti na dužnosti Valerija Zalužnog, dosadašnjeg vrhovnog zapovjednika oružanih snaga.

Wallander je nazvala Sirskog "iskusnim, uspješnim zapovjednikom".

Pročitajte i ovo Vanja Šimleša se odvezala od palme i otišla kući - 2 Dugogodišnja borba VIDEO Žena (77) se nakon dana pred gradskom upravom odvezala od palme: Do nje je došao i zamjenik splitskog gradonačelnika

Pročitajte i ovo Ilustracija Filmska scena u Novoj Gradiški Kombijem punim migranata zabili se u policiju pa pobjegli pješke, obojica bjegunaca uhvaćena

"Sjedinjene Države poštuju i surađivat će s bilo kim koga odabere demokratski izabrana vlada, vođa, predsjednik Zelenski, da bude njegov vrhovni zapovjednik i mi ćemo učinkovito surađivati s generalom Sirskim, već jesmo", dodala je Wallander.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene