Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugogodišnja borba

VIDEO Žena (77) se nakon dana pred gradskom upravom odvezala od palme: Do nje je došao i zamjenik splitskog gradonačelnika

Aktualno Galerija Vanja Šimleša, jutros se lancima vezala za palmu pred splitskom gradskom upravom Vanja Šimleša, jutros se lancima vezala za palmu pred splitskom gradskom upravom Foto: Vojko Basic/Cropix Vanja Šimleša, jutros se lancima vezala za palmu pred splitskom gradskom upravom Vanja Šimleša, jutros se lancima vezala za palmu pred splitskom gradskom upravom Foto: Vojko Basic/Cropix Vanja Šimleša, jutros se lancima vezala za palmu pred splitskom gradskom upravom Vanja Šimleša, jutros se lancima vezala za palmu pred splitskom gradskom upravom Foto: Vojko Basic/Cropix Vanja Šimleša, jutros se lancima vezala za palmu pred splitskom gradskom upravom Vanja Šimleša, jutros se lancima vezala za palmu pred splitskom gradskom upravom Foto: Vojko Basic/Cropix +2 Vanja Šimleša, jutros se lancima vezala za palmu pred splitskom gradskom upravom Galerija 1/7 >>
Vanja Šimleša, 77-godišnjakinja koja se u četvrtak ujutro lancem vezala za palmu ispred zgrade splitske uprave, se od nje odvezala u društvu zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića.

Vanja Šimleša, 77-godišnjakinja koja se vezala za palmu ispred zgrade splitske uprave, se u četvrtak navečer od nje odvezala. S njom je u tom trenutku bio i zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević.

Njezina borba ne prestaje već trideset godina, kada je rješenjem o eksproprijaciji srušena zgrada sa sedam stanova u korist izgradnje zgrade Muslimanke u Ulici Domovinskog rata. Zbog toga se u četvrtak lancima vezala za palmu.

"Imala sam vlastiti stan u privatnoj kući. Grad Split rušio je tu kuću da bi dao tri zadruge, srušila se naša kuća da bi se izgradila Muslimanka. Meni je za moje vlasništvo dan stan s plaćanjem mjesečne stanarine. To sam dobila za svoje vlasništvo", rekla je Vanja za Dalmaciju danas.

"Grad Split toliko je lagao, toliko je muljao, da su nas svi sudovi odbili i da sam sve izgubila. Ja sam rekla i napisala sucima da ni ludi iz ludnice ne bi svoj vlastiti stan dali za stan s podstanarstvom. Tko bi to učinio? Nitko! Prema tome, sve sam vam time rekla", kaže.

"Spremna sam ostati do smrti"

Pred splitskom je gradskom upravom bila od 7 sati ujutro i rekla je da je spremna ostati do kraja.

"Stvarno se neću maknuti. Ovdje su mi lijekovi, tablete protiv tlaka, imam vodu. Spremna sam do smrti ostati pa neka me bace u more", objasnila je.

Pročitajte i ovo Darivanje krvnih matičnih stanica dobrovoljni darivatelji "Lijek je u nama": Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u registar

"Nisam ništa ni zaslužila. Pošten si, vrijedan si, nisi krao ni lagao. Čovjek je ogorčen kad tako živi, a vidi samo da je okolo laž i prevara", dodala je.

"Uhvatila sam Ivicu Puljka u Ulici Braće Santini i on me uputio na gospođu Đerek. Ja sam poslala pismo, koje je došlo kod gospođe Igorke Bonačić. Kontaktirala sam je telefonom i ovim riječima mi je rekla: 'Gospođo,  vidim da ste vi puno oštećeni, ali ne možete ništa'", rekla je Šimleša.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene