Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OKO 350 ŽRTAVA

PEDOFILIJA U NOGOMETU Zastrašujući razmjeri spolnog zlostavljanja djece u nogometnim klubovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je počela nekoliko istraga, napose u Londonu, u okolici Manchestera, Cambridgea, Birminghama, Liverpoola, Newcastlea, u Škotskoj i u sjevernom Walesu.

Oko 350 osoba je prijavilo vlastima pedofiliju u britanskom nogometu, priopćila je policija u četvrtak. "Tijesno surađujemo s engleskim nogometnim savezom (FA) kako bismo bili sigurni da se odgovor na ovaj velik i rastući broj žrtava (...) uspješno koordinira", rekao je Simon Bailey, načelnik britanske policije, dodajući da je broj od 350 žrtava "indikativan".

Pročitajte i ovo Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije"

Taj broj obuhvaća žrtve koje su se izravno obratile policiji i one koje su se javile putem telefonske linije za pomoć koju je uvela organizacija za zaštitu mladeži, Nacionalno društvo za sprječavanje nasilja nad djecom (NSPCC).

"Nastavit ćemo poticati sve koji su kao djeca bili žrtve seksualnog nasilja da to prijave, bez obzira koliko je vremena prošlo od događaja", dodao je Bailey.

Otkad je Andy Woodward, bivši igrač malog kluba Crewe Alexandra kojemu su danas 43 godine, otkrio u The Guardianu sredinom studenog da je bio žrtva pedofila, više od dvadeset igrača, među kojima su bivši engleski i sjevernoirski reprezentativci, istupilo je javno s priznanjem da ih je, dok su bili djeca, spolno zlostavljao trener ili menadžer.

Policija je počela nekoliko istraga, napose u Londonu, u okolici Manchestera, Cambridgea, Birminghama, Liverpoola, Newcastlea, u Škotskoj i u sjevernom Walesu.

FA, koji je naručio istragu o svojoj ulozi, i engleski klubovi optuženi su da su desetljećima zatvarali oči, pa i prikrivali pedofiliju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene