Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje u bolnici

Papa se dobro oporavlja, no jednu važnu stvar će ipak preskočiti: "Prošla su samo tri dana''

Papa Franjo
Papa Franjo Foto: Afp
Papa Franjo dobro se oporavlja od operacije, no liječnici su mu savjetovali da odustane od nedjeljnog blagoslova s bolničkog balkona kako ne bi opterećivao trbušne stijenke.

Izvješćujući novinare u bolnici Gemelli u subotu, glavni kirurg Sergio Alfieri također je rekao da je 86-godišnji Papa pristao na prijedloge liječnika da ondje ostane barem cijeli sljedeći tjedan.

Franjo je u srijedu bio podvrgnut trosatnoj operaciji trbušne kile.

Pročitajte i ovo Papa Franjo papa Franjo Vatikan objavio najnovije informacije o stanju Pape

Alfieri je rekao da je Papa 2021. godine, posljednji put kada je bio podvrgnut operaciji u istoj bolnici, doista blagoslovio stojeći s balkona, ali to je bilo oko sedam dana nakon operacije crijeva.

"Svaki put kad ustane iz kreveta i sjedne u fotelju opterećuje trbušne stijenke. Prošla su samo tri dana. Zamolili smo Svetog Oca da bude razborit i izbjegava naprezanje (stajanja na balkonu)", rekao je.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Sada oporavak Iz Vatikana objavili: Operacija pape Franje prošla je bez komplikacija, trajala je tri sata - "Dobro je, budan i dobrog raspoloženja"

Rekao je da je Papi u petak skinuta intravenska sonda i sada je na polučvrstoj dijeti. Svi medicinski parametri bili su u granicama normale i nije bilo srčanih problema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene