Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spomen na posljednju večeru

Papa oprao noge svećenicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa je oprao noge 12 svećenika isto kao i Krist, koji je to učinio apostolima.

Papa Benedikt XVI. oprao je noge dvanaestorici svećenika na misi na Veliki četvrtak na kojoj se slavi spomen Kristove posljednje večere s učenicima prije njegova uhićenja i smrti na križu. Na misi održanoj kasno poslijepodne u rimskoj bazilici svetog Ivana Lateranskog Papa je svećenicima oprao noge kao što je Krist učinio apostolima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Stigao odgovor Plenković: "Milanović je potpuno irelevantan" Uskrs, ilustracija Sretan Uskrs Znate li razliku između Uskrsa i Vazma? Neki su običaji jako zanimljivi

Papa je jutros na misi u bazilici sv. Petra blagoslovio ulje koje će se tijekom godine koristiti u podjeli katoličkih sakramenata, krštenja, potvrde i bolesničkog pomazanja. 'Kraljevi i svećenici bili su pomazivani uljem koje je znak dostojanstva i odgovornosti, a isto tako i snage koja dolazi od Boga', rekao je u propovijedi poglavar Katoličke crkve koja ima 1,1 milijardu vjernika.

Misama na Veliki četvrtak počeo je niz obreda vazmenog trodnevlja. Vrhunac vazmenog slavlja bit će u nedjelju, na Uskrs, na svečanoj misi koja će se održati na Trgu svetog Petra. Uskrs je najveći kršćanski blagdan kojim se slavi uskrsnuće Isusa Krista, Božjeg sina koji je sišao na Zemlju da spasi svijet i koji je ustao iz groba treći dan nakon smrti, po katoličkom vjerovanju. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene