Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apel Svetog Oca

Papa o ratu u Gazi: "Za ime Božje, prestanite!"

Palestinska djeca prekrivena prašinom od izraelskog zračnog napada sjede u krugu bolnice u Rafahu, u južnom pojasu Gaze
Palestinska djeca prekrivena prašinom od izraelskog zračnog napada sjede u krugu bolnice u Rafahu, u južnom pojasu Gaze Foto: Afp
Sveti Otac obratio se okupljenima na Trgu svetog Petra. Apleirao je na prestanak sukoba u Gazi te pozvao da se omogući doprema humanitarne pomoći.

Papa Franjo je u nedjelju apelirao da se prekine sukob u Gazi i pozvao da se omogući doprema humanitarne pomoći i pomoć ranjenima da bi se ublažila "vrlo teška" situacija.

"Neprestano razmišljam o teškoj situaciji u Palestini i Izraelu, gdje su mnogi ljudi izgubili živote. Za ime Božje, molim vas da prestanete. Prekinite vatru", rekao je obrativši se okupljenima na Trgu svetog Petra nakon svoga tjednog Angelusa.

Pročitajte i ovo Hrvatski državljani evakuirani iz Gaze stigli u zagrebačku zračnu luku - 9 sletjeli u metropolu FOTOGALERIJA Radost i suze u zračnoj luci, stigla druga grupa evakuiranih Hrvata: "To nije rat, to je masakr protiv djece i civila"

"Nadam se da će se napraviti sve da se sukob ne proširi, da će ranjeni biti spašeni i da će stanovništvu Gaze stići pomoć, jer ondje je humanitarna situacija vrlo teška", rekao je Sveti Otac.

Ponovno je pozvao na prekid vatre i oslobađanje talaca koje je Hamas odveo za vrijeme napada na Izrael 7. listopada, fokusiravši se pritom na djecu. Kazao je kako se ona "moraju vratiti svojim obiteljima".

Pročitajte i ovo Napad na Gazu Iz minute u minutu Izrael dao novi ultimatum ljudima u Gazi, Netanyahu u problemima: Bijes javnosti raste

"Razmislimo o djeci, o svoj djeci koja su uključena u ovaj rat, kao i o onoj u Ukrajini i u ostalim sukobima, jer ovako se njihova budućnost ubija", dodao je.

Franjo (86) je ranije pozvao na stvaranje humanitarnih koridora, kazavši kako je, da bi se okončao rat između Izraela i Hamasa, potrebno primijeniti rješenje koje uključuje dvije države, za Izraelce i za Palestince.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene