Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob kod džamije u Jeruzalemu

Palestinci gađali kamenjem izraelsku policiju, ovi uzvratili šok granatama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska policija uporabila je šok granate kako bi rastjerale palestinske vjernike koji su na nju bacali kamenje i molotovljeve koktele nakon molitvi u petak kod džamije al-Aqsa u Jeruzalemu, rekla je policija.

Deseci policajaca ušli su u politički osjetljivo područje, jedno od najsvetijih mjesta islama, kako bi rastjerali nekoliko stotina prosvjednika. Više je policajaca lakše ozlijeđeno, rekao je glasnogovornik policije a palestinski su mediji rekli da je ozlijeđeno najmanje 15 prosvjednika.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Dublinu Traže odgovornost od Sveučilišta VIDEO Propalestinski studentski prosvjedi proširili se i na dva europska grada: "Palestinci ginu duže od 200 dana, no nitko nas ne čuje" Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija

>> EU će deblokirati 100 milijuna eura za pomoć Palestincima

Porast nasilja na okupiranoj Zapadnoj obali tijekom posljednjih nekoliko tjedana izazvala je zabrinutost u Izraelu da bi mogao izbiti novi palestinski ustanak.

Sukobi se očekuju i na Zapadnoj obali na pogrebu Palestinca koji je u četvrtak preminuo od posljedica ranjavanja. Palestinca su ustrijelili izraelski vojnici u sukobu s prosvjednicima koji su ih gađali kamenjem prije dva tjedna.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene