Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na džamije

Pakistan: 81 mrtav u masakru u džamijama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadu na dvije džamije u pakistanskom gradu Lahoreu 81 osoba je ubijena.

U istočnom pakistanskom gradu Lahore dogodio se oružani sukob. Do sukoba je došlo kada je u centru grada napadnuta najmanje jedna manjinska skupina vjernika, javljaju očevici. Napad se dogodio u blizini dvije džamije koje pripadaju Ahmadi islamskoj sekti i to nakon što su se vjernici okupili kako bi molili.  U napadu su poginu81 civil i tri terorista objavili su tamošnji mediji.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Zatišje od dva sata

Nakon inicijalnog napada na džamiju, napadači su utihnuli otprilike dva sata, u koje vrijeme su policija, rendžeri i druge službe opkolile mjesta događaja i zatvorila ih za puk. Nakon ta dva sata opet je došlo do pucnjave u kojoj su dva policajca ranjena, a čitavim gradom vladaju strah i panika. Vlasti su proglasili izvanredno stanje u gradu.

Policija je svladala teroriste te kod dva pronašla veste s eksplozivom, istaknuo je za SANAA Rana Sanaullah pravosudni dužnosnik pravincije Punjab. BBC prenosi kako je jedan od terorista i ubijen.

U pucnjavu ispred džamije u Garhi Shahu okrugu uključila se i policija. Nakon vatrene paljbe, bacili su, prema neslužbenim informacijama, i dvije granate. Pakistanska TV javlja da se samo u jednoj od džamija nalazilo oko 1.500 do 2.000 vjernika i svi su bili uzeti kao taoci.

Prema podacima Geo TV odgovornost za napade je preuzelo pakistansko krilo talibanske militantne skupine Tehreik e Taliban. Lahore je inače poznati pakistanski grad kulture. Česta je meta militantskih napada. U ožujku su dva bombaša samoubojice u napučenom dijelu grada ubila najmanje 45 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene