Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako ih ne raspoznaje, jedan gruzijski umjetnik odabrao je zanimanje koje baš uključuje boje. I postao jedan od najboljih.


Kote Sulaberidze jedan je od deset gruzijskih umjetnika čiji su radovi odabrani za prvu izložbu suvremene umjetnosti srednje Azije i Kavkaza koja će iduće godine biti postavljena u londonskom Sothebysu. Radovi prepuni boja odabrani su kako bi potaknuli razvoj tržišta umjetnina i umjetničke scene u Gruziji.

Vezani članci Otkrivena tajna Vincent Van Gogha - 6 Povjesničari sasvim slučajno otkrili tajnu staru 130 godina: "Ovo je nešto vrlo dirljivo, možemo se staviti u kožu tog nevjerojatnog slikara" Slika nije dostupna FOTO Možete li vjerovati da ovo nije fotografija, već crtež olovkom!

>> Vi spavate, a robot od vaših snova stvara slikarsko djelo

'Moja izložba se zove 'Očima daltonista' i to je metafora za svakog čovjeka koji ima svoje mišljenje i viđenje', rekao je Kote. 'Djela ovih umjetnika odabrana su jer mogu parirati djelima svjetskih umjetnika. Odluka aukcijske kuće Sotebi dokaz je kvalitete gruzijskih umjetnika', rekla je Baia Tsikordize.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook