Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjetnost na djelu

Vi spavate, a robot od vaših snova stvara slikarsko djelo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo su 'izveli' invaziju na tvornice, a vrlo brzo bi mogli biti dio pokućstva i hotelskih soba. Uskoro, čini se, više neće biti mjesta na kojem neće biti robota.

Lanac hotela Ibis u Berlinu, Londonu i Parizu pokreće projekt naziva 'Sleep art' (umjetnost u snu), u kojem će 40 gostiju spavati na krevetima, koji svaki imaju po 80 senzora, a koji bilježe svaki pokret, zvuk i temperaturu te putem robota te podatke prenose u jedinstvena slikarska umjetnička djela, prenosi Engadget.

Pročitajte i ovo Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci Ilustracija Kakva bizarnost Netko je policiji dojavio o masovnoj pucnjavi u hotelu te ranjenih 20-ak osoba: Specijalci dojurili na teren, pokazalo se da je dojava lažna

>> Bizarno: Robot sjedi na kolicima i plače

Nema bojazni od toga da ti roboti doista motre ljudske snove, jer ne postoje nikakve kamere koje bilježe spavanje te se ono na platno prenosi isključivo putem senzora, koji bežično komuniciraju s robotskom rukom koja izrađuje sliku.

Projekt će trajati od 13. listopada do 23. studenog, ako kojim slučajem mislite da ste dovoljno odvažni okušati se u ovakvom stvaranju umjetnosti. Ako ne, možete pogledati priloženi video i vidjeti kako bi to otprilike izgledalo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene