Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve mora biti po pravilima

Ove godine vraća se omiljeni zimski sport mnogih Hrvata: Jedna zemlja već objavila uvjete za dolazak na skijaške staze

Liberalizacije epidemioloških mjera moglo bi se dogoditi kad je u pitanju skijanje, omiljeni zimski sport brojnih Hrvata. Nakon što je i prošle sezone tražila da budu otvorena, Austrija je ove godine već objavila uvjete vezane za njihove skijaške staze.

Austrijske skijaške staze ove će sezone biti otvorene. No, na skijanje će se moći samo s COVID potvrdom. U njoj je jedan od tri podatka: dokaz o cijepljenju ili preboljenju koronavirusa ili negativan test na koronavirus.

"Želimo jamčiti siguran odmor mještanima i gostima poštujući vrlo jasna pravila", rekao je Günther Platter, guverner austrijske savezne države Tirol.

Pravilo je i da će u žičarama nošenje maski za lice biti obvezno za sve ljubitelje ovog zimskog sporta.

"To također znači da bi se oni koji žele uživati u sigurnom i bezbrižnom zimskom odmoru u Austriji svakako trebali cijepiti i iskoristiti mogućnost cijepljenja", rekla je Elisabeth Köstinger, austrijska ministrica turizma.

Pročitajte i ovo Pregled putovnica u zračnoj luci - 1 ne priznaju cjepivo, ali... Europljani cijepljeni AstraZenecom ipak će moći u Ameriku? "Djelovao je pozitivno i optimistično..."

Tamošnja vlada istaknula je da su pravila za sada takva. Poveća li se broj pacijenata na odjelima intenzivne njege, mogla bi biti i pooštrena.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene