Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEIZMJERNA TUGA

Jurij ostao bez supruge i tromjesečne kćeri nakon raketiranja stambene zgrade: "Cijeli moj svijet je uništen ruskim projektilom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jurij je nakon ruskog raketiranja stambene zgrade u Odesi ostao bez supruge i tromjesečne kćeri. Želja mu je da cijeli svijet sazna za njegov slučaj i da se rat prekine jednom zauvijek.

Ukrajinac Jurij Glodan u jednom je danu ostao bez supruge i tromjesečne kćeri. Naime, on je izašao iz stana da obavi kupovinu te je u trgovini čuo vijest o eksploziji.

Na ulazu u zgradu vikao je na policiju da ga pusti u zapaljenu zgradu. Kada je stigao u stan - pronašao je tijela supruge Valerije i njezine majke. Tijelo tromjesečne Kire pronađeno je tek kasnije, a vidio je kćer tek nakon što se u nedjelju vratio u stan. Njih je ubila ruska raketa koja je pogodila niže katove stambene zgrade u Odesi, piše BBC.

Ovaj slučaj komentirao je i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. "Čini se da je ubijanje djece samo nova nacionalna ideja Ruske Federacije", rekao je.

U napadu je ubijeno još pet osoba. Jurij je u nedjelju otišao u stan da bi spasio albume s fotografijama, bilješke, sve što može naći, a da nije uništeno. "Ako ostavim stvari u stanu, postat će smeće i ljudi će ga baciti", komentirao je.

Pročitajte i ovo Mariupolj Prozvali UN Rusija optužuje Ukrajinu da je spriječila civile da napuste čeličanu Azovstal, Ukrajinci oštro odgovorili

Valeria i Jurij bili su zajedno devet godina, a Kiara je rođena krajem siječnja ove godine. "Bila je sjajna majka, prijateljica, sa svim najboljim osobinama. Nemoguće mi je pronaći nekog drugog poput Valerije. Bila je savršena. Takvu osobu možeš dobiti samo jednom u životu i to je dar od Boga", rekao je Jurij.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NASTAVIT ĆE PREGOVORE Jeziva poruka ruskog ministra Lavrova: "Rizici od nuklearnog sukoba sada su značajni, opasnost je ozbiljna i stvarna. Ne smijemo je podcjenjivati"

On želi da cijeli svijet sazna što su Rusi učinili njegovoj obitelji. "Jako mi je teško sada shvatiti da moje kćeri i žene više nema. Cijeli moj svijet je uništen ruskim projektilom. Ovo što se događa je tuga za moju obitelj, za naš grad, za Ukrajinu, to je tuga za cijelu civilizaciju. Nadam se da će naša priča pomoći da se ovaj rat zaustavi", zaključio je.

Sve o ratu u Ukrajini pročitajte >>OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene