Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NASTAVIT ĆE PREGOVORE

Jeziva poruka ruskog ministra Lavrova: "Rizici od nuklearnog sukoba sada su značajni, opasnost je ozbiljna i stvarna. Ne smijemo je podcjenjivati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da Rusija želi smanjiti rizik nuklearnog sukoba, ali da je taj rizik sada "značajan".

Sergej Lavrov rekao je da je želja da se minimalizira rizike nuklearnog sukoba temelj ruskog djelovanja, ali dodao da su "ti su rizici sada značajni".

"Ne bih te rizike htio umjetno povećavati. Mnogi bi to htjeli. Opasnost je ozbiljna, stvarna i ne smijemo ju podcjenjivati", rekao je ruski ministar vanjskih poslova u novoj jezivoj poruci, objavio je Guardian.

Moskva će nastaviti mirovne pregovore s Kijevom i sukob će završiti sporazumom no njegov sadržaj će ovisiti o vojnoj situaciji.

"Dobra volja ima svoje granice. Ako nije obostrana, ne pridonosi pregovaračkom procesu", rekao je Lavrov.

Pročitajte i ovo Mariupolj Prozvali UN Rusija optužuje Ukrajinu da je spriječila civile da napuste čeličanu Azovstal, Ukrajinci oštro odgovorili

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skrivaju se u čeličani VIDEO Jeziva snimka iz Mariupolja: Zatočeno više od 1000 civila - "Djeca koja su ovdje stalno plaču, žele se igrati, žele živjeti"

Optužio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, nekadašnjeg glumca, da se "pretvara" da pregovara.

"On je dobar glumac. Ako pozorno gledate i čitate što govori, uočit ćete tisuću proturječja", ustvrdio je šef ruske diplomacije.

Rusija je nedavno testirala interkontinentalni balistički projektil, koji može nositi i nuklearnu bombu. Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da će to ruskim neprijateljima dati "materijala za razmišljanje".

Sjedinjene Američke Države obaviještene su o testiranju prije nego što se dogodilo, a američka vojska smatra da se radi o rutinskom testiranja koji ne predstavlja prijetnju za SAD.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene