Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomagao u potrazi

Otac prijavio nestanak sina i tek nakon toga otkrio strašnu istinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Otac je prijavio sigurnosnim agentima da je njegov sin nestao... i pomagao je policiji da ga pronađe dok se nije dogodio napad'...

Kenija je u nedjelju utvrdila da je jedan od napadača somalske islamističke skupine al Šabab, koji su počinili pokolj na sveučilištu u Garissi, sin jednog dužnosnika kenijske vlade, objavilo je kenijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brižna majka Bivši prijatelj 'Bijele udovice': Ona je potpuno normalna, obiteljska osoba Slika nije dostupna Međunarodna tjeralica Interpol traži 'Bijelu udovicu': Je li sudjelovala u napadu u Keniji?

Glasnogovornik ministarstva Mwenda Njoka rekao je da je Abdirahim Abdullahi jedan od četvorice napadača koji su u četvrtak ubili gotovo 150 ljudi.

"Otac je prijavio sigurnosnim agentima da je njegov sin nestao... i pomagao je policiji da ga pronađe dok se nije dogodio napad u Garissi", rekao je Njoka.

Pred islamistima je pobjegla u ormar - A onda se dogodilo čudo

Islamisti su ubili 142 studenta, trojicu čuvara i dvoje djelatnika sveučilišta.

Opsada je trajala 16 sati, a završila je kada su se četvorica napada raznijela.

Kenija je proglasila trodnevnu žalost u subotu i zastave su spuštene na pola koplja. Gotovo 200 ljudi potražilo je psihološku pomoć, objavio je Crveni križ.

Više od 500 studenata koji su preživjeli napad napustilo je Garissu, a sveučilište će ostati zatvoreno do daljnjeg.

Islamistička oružana skupina Al Šabab iz Somalije često napada Keniju kažnjavajući je za sudjelovanje u snagama Afričke unije koje pomažu Somaliji u borbi protiv Al Šababa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene