U Italiji se nasukao brod (Screenshot: YouTube/Blacks Vodkas)
U Italiji se nasukao brod (Screenshot: YouTube/Blacks Vodkas)

Veliko nevrijeme i orkanski vjetrovi koji su poharali Dalmaciju nisu zaobišli ni talijansku obalu. Nevrijeme je u susjednoj državi odnijelo najmanje tri života.


U regiji Lazio su u urušavanju zida poginule dvije osobe, a više ih je ozlijeđeno. U Rimu i okolici stabla koja su se pod naletima vjetra srušila oštetila su više automobila. U jednome od njih je poginula jedna osoba.

Vezani članci Jak vjetar, ilustracija Jak vjetar u Sloveniji: Srušeno stablo ubilo vozača, problemi u prometu, stanovnici bez struje... Spike Lee Spike Lee odao počast tragično preminulom Kobeu Bryantu, uoči dodjele susreli se s problemima

Olujni vjetar, s udarima većim od 160 km/h, s otvorenog mora na obalu donosi more, skida krovove s obiteljskih kuća, čupa drveće i razbija prozore. Veliki su problemi nastali i na talijanskim cestama.

Orkanski vjetar i bujica poplavne vode pretvorile su ulice u rijeke duž obale kod talijanskog grada Bari. Iznimno visoki valovi na otvorenom moru uzrok su nasukavanja turskog teretnog broda Efe Murat.

Petnaest članova posade broda evakuirano je helikopterom, a za odsukavanje se čekaju bolji vremenski uvjeti, piše Euro News.