Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubav temeljena na interesu

Orban u posjetu Vučiću: "To bi sigurno pomoglo Srbiji u međunarodnoj politici", "Hvala na brizi, dragi prijatelju"

Aktualno Galerija Orban kod Vučića - 1 Orban kod Vučića - 1 Foto: DNEVNIK.hr Orban kod Vučića - 2 Orban kod Vučića - 2 Foto: DNEVNIK.hr Orban kod Vučića - 3 Orban kod Vučića - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Orban kod Vučića - 4 Galerija 1/4 >>
Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću je stigao mađarski kolega Viktor Orban. To je još jedan pokazatelj velike političke ljubavi temeljene na interesu.

Ovim su potpisima odnosi Srbije i Mađarske dosegnuli povijesni maksimum. Čelnici dviju zemalja potpisali su suradnju na području obrane, unutarnje politike, energetike. Srbija je dobila i prvog strateškog partnera.

"Srbija je u teškim trenucima obično usamljena, al od kad imamo ovakve odnose s Mađarskom to više nije tako ni u Bruxellesu niti bilo kojem drugom mjestu", poručila je Ana Brnabić, predsjednica Vlade Srbije.

Mađarskim državnicima Viktoru Orbanu i Katalin Novak prethodila je srdačna dobrodošlica. Domaćini Vučić i Brnabić dočekali su ih uz cvijeće i zagrljaj. Pravi prijatelj i pouzdan partner, kako je Vučić opisao Orbana, pozvao ga je na puštanje nedavno uhićenih kosovskih specijalaca.

Pročitajte i ovo Ilustracija nakon niza nesuglasica Parlament u dvojbi: Mađarska nesposobna za presjedanje Europskom unijom?

"S poštovanjem molim predsjednika Aleksandra Vučića da razmisli o tome. Neprijatelji Srbije jedva čekaju nauditi Srbiji. Ovo je pitanje u kojem biste, ako razmotrite moj zahtjev, oslobodili trojicu kosovskih Albanaca, to bi sigurno pomoglo Srbiji u međunarodnoj politici", rekao je.

Trojica kosovskih policajaca u pritvoru su od uhićenja o kojem Beograd i Priština daju različita objašnjena, međusobno se optužujući za ilegalni prelazak granice.

"To je posao nadležnih organa, vama hvala na brizi dragi prijatelju i svaki vaš savjet i molbu s najvećom pažnjom i ljubaznošću uzet ćemo u razmatranje", rekao je Vučić.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Novi ispad VIDEO Vučić izgubio živce tijekom obraćanja: "Kriminalac ti tata!"

S Kurtijem, kaže, neće za stol dok se ne ispune njegovi uvjeti.

Orban je Srbiju posjetio u okviru turneje Zapadnim Balkanom. Bio je u Albaniji i Crnoj Gori, a planira i u BiH. Najbliži je s Vučićem i Miloradom Dodikom, dok se u isto vrijeme suočava sa sve većim kritikama Europske unije i NATO saveza.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene