Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rastu tenzije

Srbija u pritvoru drži kosovske policajce: Oglasio se NATO

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
NATO je u nedjelju naglasio "nepokolebljivu“ predanost KFOR-a u misiji tih snaga na Kosovu, u trenutku dok u toj državi rastu tenzije nakon uhićenja trojice kosovskih policajaca.

"Predanost NATO-vog KFOR-a provedbi mandata je nepokolebljiva“, što dokazuje i slanje 500 dodatnih vojnika, priopćila je glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu.

"Još jednom podsjećamo sve strane na njihove obveze prema KFOR-u", dodala je na Twitteru.

Pročitajte i ovo Kosovski premijer Albin Kurti i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić Vruća situacija Kurti otkrio što je pronađeno na lokaciji gdje su oteti kosovski policajci, Srbija tvrdi drugačije

Snage KFOR-a su na Kosovu narasle na četiri tisuće vojnika nakon što su prije dva tjedna pojačane s dodatnih 500 ljudi iz Turske, poslije sukoba sa srpskim vojnicima u kojima je ozlijeđeno nekoliko desetaka pripadnika obaju strana.

 

 

U stanji pripravnosti je još jedan bataljun koji može biti poslan ako će to biti potrebno, prenosi agencija France presse.

Srbija u pritvoru drži kosovska tri policajca, uhićena u srijedu. Priština taj čin opisuje kao "otmicu“, a Beograd tvrdi da je riječ o "terorističkoj bandi“ koja je prešla na teritorij Srbije, što kosovske vlasti odbacuju.

Pročitajte i ovo Uhićeni kosovski specijalci Rasplet ili novi zaplet Situacija sve napetija: Kosovo zabranilo ulazak u zemlju svim vozilima sa srpskim registarskim oznakama

Vlada u Prištini u srijedu je zabranila ulazak srpske robe na Kosovo zbog uhićenja policajaca, što je Beograd ocijenio suprotnom "svim europskim principima".

Šef diplomacije Europske unije Josip Borrell pozvao je drugi tjedan srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Albina Kurtija u Bruxelles na sastanak kako bi se pronašli načini ublažavanja napetosti.

Međutim, nijedan od njih dvojice dosad nije potvrdio da će se odazvati pozivu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene