Obavijesti Video Pretražite Navigacija
veliki problemi

VIDEO Oluja poharala popularnu destinaciju: Avioni u vodi, automobile nose bujice, a kaos tek stiže

Olujno nevrijeme uzrokovalo je velike poplave na španjolskom otoku Mallorca, a loše vrijeme očekuje se sve do četvrtka.

Zračna luka u španjolskom gradu Palma de Mallorca obustavila je sve letove zbog velike kišne oluje koja je poplavila otok Mallorcu na kojemu se nalazi. Fotografije iz zračne luke otkrivaju razmjere kaosa koji je uzrokovala velika količina padalina. Jedan od videa prikazuje zaposlenika zračne luke koji roni kako bi pokazao koliko je voda duboka. Na drugim videima koji se šire društvenim mrežama vidi se da prokišnjava strop iznad trgovina u zračnoj luci.

 

Loše vrijeme omelo je odmor pobjednika Race Across the World Alfieja Wattsa, koji se požalio na svom Instagramu, piše Daily Mail. Napisao je da ga je na otoku dočekao poplavljeni aerodrom i da je terminal također bio poplavljen. 

Kašnjenja i otkazivanja odlazaka i dolazaka predviđena su do večeri, a putnici iz zrakoplova koji su uspjeli sletjeti prije obustave ostali su na pisti zarobljeni u zrakoplovima. Određeni broj letova je preusmjeren. 

"Od više od 900 letova planiranih za danas, 100 ih je preusmjereno ili otkazano. Rad zračne luke bio je obustavljen oko dva sata. Tijekom tog vremena niti jedan let nije krenuo niti sletio u zračnu luku Palma de Mallorca", rekao je glasnogovornik zračne luke i dodao kako se šteta još ne može procijeniti.

Pročitajte i ovo Maksimir - 3 Stiže strategija Dok on uživa u Maksimiru, ostatak hara Hrvatskom: Ukupno ih je oko 12.000, a o njihovoj sudbini odlučit će novi ministar

"Prema meteorološkoj agenciji Aemet, u jednom satu palo je 45 litara kiše, a u trenutcima je padalo i do 90 litara, što je uzrokovalo poplave i na nekim ulazima u zračnu luku i u zgradi terminala", priopćili su iz zračne luke.

Oluja i u drugim gradovima

Velik dio popularnih španjolskih turističkih mjesta na istoku zemlje pogodila je olujna kiša s tučom.To je izazvalo bujice na cestama, ljudi su se našli u vodi do gležnjeva, automobili i kante za smeće plivale su niz ulice, koje su više izgledale kao rijeke.

Pročitajte i ovo Poskok - 3 Smrtonosni ugriz Najopasnije europske otrovnice u Zadru, pronašla ih djeca: "Čudno je što su u gradu"

Lokalni mediji javili su da su hitne službe zabilježile više od 320 incidenata povezanih s vremenom od ponedjeljka navečer, a najgore je bila pogođena regija Levante, gdje se očekuje nastavak oluja do četvrtka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene