Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Odvjetnik Smiljane Srnec (45), žene koja je osumnjičena da je gotovo 20 godina čuvala tijelo svoje ubijene sestre u zamrzivaču ispod stepenica obiteljske kuće, podnio je žalbu na rješenje suda kojim su odbijeni njegovi zahtjevi da se bilješke o razgovorima koje je policija obavljala o nestanku i ubojstvu Jasmine Dominić ne koriste kao dokaz.


Sudac Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda, potvrdio je tu informaciju za Jutarnji list. Žalbu će riješavati Vrhovni sud. 

Vezani članci Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Smiljana Srnec ostaje u zatvoru: "Postoji opasnost od utjecaja na svjedoke" Policija u kući obitelji Dominić (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) - 4 Velika rekonstrukcija zločina u Palovcu: ''Razgrnuo je povrće i shvatio da je ispod ljudsko truplo''

Odvjetnik Krešimir Golubić u žalbi razlaže kako se bilješke moraju izdvojiti iz spisa jer se radi o razgovorima koje su policajci obavljali prikupljajući obavijesti od građana, a pritom oni nisu osobe s kojima su razgovarali dužni upozoravati na to da ne moraju iskazivati kao u slučaju ako se radi o potencijalnim osumnjičenicima. 

Među spornim je bilješkama i ona izjava Smiljane Srnec u kojoj ona policajcima neformalno priznaje da je u zamrzivaču njezina sestra i da ju je zatukla letvom. U formalnopravnom smislu to nije priznanje, a s obzirom na to da se nakon toga Srnec odlučila braniti šutnjom, njezin odvjetnik smatra da ta bilješka ne bi trebala biti dio dokaznog materijala. 

Neslužbeno se doznaje da Smiljanu Srnec, od 20. 2. kada je završila u zatvoru u Varaždinu, nije posjetio nitko osim njezina odvjetnika