Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj škrinja

"Ubila sam je. Zatukla!": Odvjetnik žene osumnjičene za ubojstvo sestre ima plan kako ju spasiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Smiljane Srnec (45), žene koja je osumnjičena da je gotovo 20 godina čuvala tijelo svoje ubijene sestre u zamrzivaču ispod stepenica obiteljske kuće, podnio je žalbu na rješenje suda kojim su odbijeni njegovi zahtjevi da se bilješke o razgovorima koje je policija obavljala o nestanku i ubojstvu Jasmine Dominić ne koriste kao dokaz.

Sudac Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda, potvrdio je tu informaciju za Jutarnji list. Žalbu će riješavati Vrhovni sud. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otišla podići novac Smiljanu Srnec u lisicama doveli u banku: "Uhvatila me jeza kad sam je vidjela. Imala je i lance oko pojasa..." Slika nije dostupna ISPOVIJEST VATROGASACA Jasminu Dominić ubili su u šupi obiteljske kuće? Policija u istrazi naišla na važan trag

Odvjetnik Krešimir Golubić u žalbi razlaže kako se bilješke moraju izdvojiti iz spisa jer se radi o razgovorima koje su policajci obavljali prikupljajući obavijesti od građana, a pritom oni nisu osobe s kojima su razgovarali dužni upozoravati na to da ne moraju iskazivati kao u slučaju ako se radi o potencijalnim osumnjičenicima. 

Među spornim je bilješkama i ona izjava Smiljane Srnec u kojoj ona policajcima neformalno priznaje da je u zamrzivaču njezina sestra i da ju je zatukla letvom. U formalnopravnom smislu to nije priznanje, a s obzirom na to da se nakon toga Srnec odlučila braniti šutnjom, njezin odvjetnik smatra da ta bilješka ne bi trebala biti dio dokaznog materijala. 

Neslužbeno se doznaje da Smiljanu Srnec, od 20. 2. kada je završila u zatvoru u Varaždinu, nije posjetio nitko osim njezina odvjetnika

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene