Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najteže tek slijedi

Odvjetnik roditelja žrtava masakra: "Bio sam na ispitivanju dječaka ubojice. Kad sam vidio snimke, uzrujao sam se"

Krenulo je suđenje roditeljima - 1
Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Foto: DNEVNIK.hr
"Bio sam prisutan kada su ispitivali maloljetnog ubojicu. On sebe ne vidi kao problem. Od same obitelji rade žrtvu... Napravio se balon, pritisak javnosti bio je ogroman, zato mislim da je dobro da se javnost privremeno isključi", kazao je odvjetnik Ćorda.

Prije desetak dana na Višem sudu u Beogradu počelo je suđenje roditeljima dječaka koji je počinio masakr u beogradskoj osnovnoj školi ubivši deset osoba - zaštitara, osam djevojčica i jednog dječaka.

Podsjetimo, sud je isključio javnost sa suđenja roditeljima koji su negirali krivnju, pa detalji njegova ishoda neće biti poznati do okončanja postupka.

Pročitajte i ovo Ubijena mačka reagirala policija UZNEMIRUJUĆE U Imotskom učenik zlostavljao pa ubio mačku pred školom

Za majku je tužiteljstvo predložilo kaznu zatvora od 2 godine i 6 mjeseci. Oca se sumnjiči da je svog 13-godišnjeg sina obučavao za rukovanje zračnim i vatrenim oružjem i pripadajućim streljivom te za gađanje meta u razdoblju od godinu dana prije tragedije. Tužiteljstvo je predložilo kaznu do 12 godina zatvora.

Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Krenulo je suđenje roditeljima - 5 Foto: DNEVNIK.hr

Stefan Ćorda, jedan od odvjetnika koji zastupa roditelje ubijene djece, istaknuo je za Blic da se slaže da suđenje bude zatvoreno za javnost, jer ono što je imao priliku vidjeti kada je riječ o snimkama i slike ubijene djece potreslo bi sve.

"Te slike i taj video pucnjave, kad sam vidio, a vidio sam svašta dosad, uzrujao sam se. Dva dana vraćale su mi se te scene. Mislim da sada u ovoj fazi, kada se predlažu dokazi, kada će se predlagati neka vještačenja, otvaraju se fotografije u sudnici, video se, dakle, javno prikazuje, gleda se iz više kutova... Znate, kada bi se javnost uključila, to bi uznemirilo i punoljetne građane, a ne samo maloljetne", kaže odvjetnik Ćorda.

Pročitajte i ovo Raskošno vjenčanje u Ljubljani Mladenka je maloljetna Svadba za pamćenje u susjedstvu: Za mladu iskeširali 100 tisuća eura, baka darovala vilu od 600 kvadrata

Navodi da najteži dio postupka tek slijedi.

"Bio sam prisutan kada su ispitivali maloljetnog ubojicu. I mogu vam reći da je moj dojam o njemu i onome što se događa u javnosti potpuno drukčiji. Javnost je glorificirala ubojicu, pričalo se o tome što želi za rođendan... On sebe ne vidi kao problem. Od same obitelji rade žrtvu... Napravio se balon, pritisak javnosti bio je ogroman, zato mislim da je dobro da se javnost privremeno isključi", kaže odvjetnik Ćorda.

Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Krenulo je suđenje roditeljima - 6 Foto: DNEVNIK.hr

Navodi da su roditelji žrtava ispitani u dva parnična postupka za naknadu nematerijalne štete zbog smrti bliske osobe te kako očekuje da će sve što je tamo rečeno biti rečeno i na suđenju maloljetnom ubojici.

"Cijela je sudnica plakala. Ovo su najteži sporovi koji postoje, a najteže tek dolazi. Bit će rata sa stručnjacima. Majci dječaka ubojice stavlja se na teret da je DNK ostao na dijelu oružanog metka, to će se tek osporavati balističkim vještačenjima. Roditelji su preživjeli ono najgore, a sada će to opet morati prolaziti, posebno će ih pogoditi obrana", izjavio je odvjetnik Stefan Ćorda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene